Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Određen pritvor upravniku zatvora u Nišu osumnjičenom za primanje mita

© Tanjug / Sava RadovanovićSpecijalni sud u Beogradu
Specijalni sud u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
Pratite nas
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebnog odeljenja za organizovani kriminal odredio je nakon saslušanja pritvor upravniku zatvora u Nišu, osumnjičenom za primanje mita.
Pritvor je određen i vaspitaču tog zatvora, kao i još jednoj osobi.
Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA, u sredu su uhapšeni upravnik niškog zatvora D. P. i zatvorski vaspitač S.M. kao i H.J, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Osumnjičeni su da su tražili 5.000 evra za pozitivan izveštaj o zatvoreniku.
Osumnjičenom D.P se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita, a osumnjičenima S.M i H.J izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita u pomaganju.
Nakon saslušanja osumnjičenih, određen im je pritvor i to prema D.P i S.M usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.
Prema H.J pritvor je određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.
Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja, preneo je RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala