Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Odlučeno: I od ponedeljka prvi model nastave

© Sputnik / Sergej Pjatakov / Uđi u bazu fotografijaDeca
Deca - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
Pratite nas
I od ponedeljka, 27. decembra u osnovnim i srednjim školama primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.
Ova odluka se ne odnosi na osnovne i srednje škole u Vojvodini, u kojima je juče završeno prvo polugodište.
Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete dostavio Institut za javno zdravlje "Batut", u sedmici od 16. do 22. decembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 885, (0,11%) obolelih.
U osnovnim i srednjim školama u Srbiji, ukupno je tri (0,01 odsto) odeljenja sa 16 i manje učenika, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 dana.
Ukupno je 55 (0,14 odsto) odeljenja sa 17 i više učenika, koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 dana i 14 (0,03 procenata) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn zbog pojave tri slučaja infekcije učenika u poslednjih 10 dana, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala