- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: EU pretvara „Severni tok 2“ u monetu za potkusurivanje u borbi protiv Rusije

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaKopneni deo gasovoda "Severni tok 2"
Kopneni deo gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
Pratite nas
Evropska unija pretvara projekat gasovoda „Severni tok 2“ u monetu za potkusurivanje u borbi protiv Rusije. Evropski političari su spremni da plate iz sopstvenog džepa kako bi pokazali atlantsku solidarnost u borbi sa Moskvom, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.
On je u intervjuu za časopis „Međunarodni život“ komentarisao reči ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok, koja je izjavila da ne isključuje da „Severni tok 2“ neće biti pušten u rad u slučaju eskalacije oko Ukrajine i naveo da takve izjave ne treba dramatizovati.
„Verovatno je to bilo očekivano, iako izaziva žaljenje. Sa druge strane, mislim, da to ne treba dramatizovati između ostalog i zbog toga što niko ne planira da napada Ukrajinu“, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije.
Kako je rekao, njih uopšte ne brine cena gasa u Evropi i koje su perspektive spot ugovora za gas, spremni su da idu do kraja bez obzira na sve, samo kako bi Moskvi činili neprijatnosti, iz principa, suprotno sopstvenim interesima i interesima svojih saveznika, naglasio je Rjabkov.
On je zaključio da je to tužno, ali da je to nova generacija fanatika koji su pronašli smisao svog postojanja u borbi sa Rusijom.

Potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak je izjavio da je veoma začuđen politizacijom situacije oko „Severnog toka 2“.
On je dodao da bi bez politike gasovod odavno bio pušten u rad i snizio bi cene gasa u Evropi. On je naveo da se nada da će sertifikacija operatera gasovoda biti završena 2022. godine.
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
RUSIJA
Novi nemački kancelar: „Severni tok 2“ je ekonomski projekat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala