Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kolaps u Prištini zbog restrikcija struje: Semafori ne rade, blokiran saobraćaj, građani se bune

CC0 / Pixabay / Saobraćajna gužva
Saobraćajna gužva - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
Pratite nas
Semafori u centru Prištine ne rade zbog nestanka struje, što je dovelo do blokade saobraćaja, a stanovnici jednog prištinskog naselja protestovali su sinoć jer više od 24 sata nemaju struju, prenose prištinski mediji. Na Kosovu i Metohiji od četvrtka su uvedene restrikcije struje zbog preopterećenja sistema.
Portal Reporteri navodi da je blokirana raskrsnica kod Katedrale Majka Tereza u Prištini i da je saobraćaj blokiran.
Kako javlja Kljan Kosova, meštani prištinskog naselja Veternik sinoć su protestovali jer više od 24 sata nisu imali električnu energiju.
Prema njihovim rečima, najveći problem im zadaje to što nemaju grejanje u hladnim zimskim danima, ali i to što ne znaju tačan uzrok ovako dugog nestanka struje i kada će je dobiti. najavili su da će, ukoliko ne dobiju odgovor KEDS-a, biti prinuđeni na drastičnije korake.
Upozorili su da bi mogli da blokiraju magistralni put.
Slični problemi zabeleženi su i u ostalim gradovima na Kosovu i Metohiji, a razlog tome je, prema navodima iz KEDS-a, veliko opterećenje mreže, preneo je portal Kosovo onlajn.

Na severu Kosmeta dva puta po dva sata bez struje

Potrošači na severu Kosova i Metohije i danas će dva puta na po dva sata ostati bez struje zbog restrikcija, potvrdio je Tanjugu koordinator dispečerske službe Sever Zoran Obradović.
Kako je naveo, dobili su naređenje od KOST-a da 90 odsto potrošača koji se napajaju sa kosovskih elektrana isključe po dva puta dnevno na po dva sata.
"Držimo prioritet kao što je bolnica, vodovod, domovi zdravlja zbog korone. To držimo i tako će biti i narednih dana, a koliko će potrajati ne znamo", kazao je Obradović.
Na severu KiM danas je struja bila isključena od 8.00 do 10.00 časova, a potrošače očekuje i nestanak struje od 16.00 do 18.00 sati.
Obradović kaže da nakon isključenja struje prilikom ponovnog uključivanja potrošačima imaju ogromne probleme jer je prekomerna potrošnja, gore osigurači, ispadaju dalekovodi.
"I za naredne dane su planirane restrikcije, samo se vreme u koje vreme će biti isključena se menja, a informaciju o tome dobijamo svako jutro u 8 sati ujutru. U zavisnosti od toga kako je opterećena mreža u sistemu, tako i radimo restrikcije", naveo je Obradović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala