- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zašto Đoković, ipak, „nije Bog“?

© AFP 2023 / DANIEL LEAL-OLIVASDanski teniser Holger Rune
Danski teniser Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
Pratite nas
Mladi Danski teniser Holger Rune govorio je o prethodnoj sezoni i uspesima koje je ostvario u istoj, među kojima je meč protiv Novaka Đokovića na US openu, kada je naučio da Srbin, ipak, nije Bog.
Supertalentovani 18-godišnji Danac je tokom 2021. uspeo da se probije na ATP rang listi i završi tek izvan Top 100.
Još nije uspeo da osvoji prvu ATP titulu, ali je ostvario neke sjajne rezultate i odigrao izuzetne mečeve, među kojima je duel prvog kola US opena protiv Đokovića.
„Bio sam veoma nervozan, ali i uzbuđen jer sam se kvalifikovao za glavni žreb. Saznao sam da ću protiv njega igrati četiri dana ranije, tako da sam imao mnogo vremena da razmišljam o tome i pripremim se, a to je bilo i dobro i loše jer je možda bilo i previše vremena, ali, iskreno, imao sam i vremena da se mentalno pripremim“, prisetio se Rune u intervjuu za „Esenšali sports“.
Rune je izgubio prvi set 6:1, ali je onda u drugom zaigrao značajno bolje i uspeo da izjednači na 1-1. Na kraju je, ipak, izgubio – 6:2, 6:1 u trećem i četvrtom setu.
„Na početku su radili živci, ali mislim da smo obojica igrali dobro iako je bilo 6:1. Tada sam rekao sebi da ću igrati slobodnije i agresivnije, da ću rizikovati. Mislim da je osvajanje seta sa 18 godina veliki uspeh. To je nešto na šta mogu da budem ponosan i to je nešto što sam koristio u budućnosti“, jasan je Danac.
Runeu je to bila prva prilika da se susretne sa nekim od članova „velike trojke“ i ostatka teniskog krema.
„Sjajno je bilo takmičiti se protiv ovakvih igrača u mečevima, a ne samo na treningu, jer mi je to pokazalo na kojem su oni nivou, ali i da Đoković i ostali nisu Bogovi i zbog toga prave greške i donose neke čudne odluke, jer su i oni nervozni, jer su i oni ljudska bića, tako da je bilo veoma interesantno igrati protiv njih“, podvukao je Rune.
Mladi as „grmi“ na sistem: „Ljut sam, nije fer!“
Pojavio se novi snimak „nestale“ Kineskinje /video/
Španac izgubio, pa pričao neistine o Novaku: „On igra svake nedelje...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala