- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogdanović igrao „horor“ utakmicu, pa krenuo da rešeta: „Nisam hteo negativan rekord“

© AP Photo / Chris SzagolaSrpski košarkaš Bogdan Bogdanović
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante Hoks, bio je najzaslužniji za veliki trijumf protiv Filadelfije 76ers 98:96, ali vrlo lako mogao je da bude tragičar jer je poslednja četiri minuta utakmice dočekao bez koša iz igre – 0/13.
Bogdanović se tek vratio iz povrede, potrebno mu je vreme da uđe u ritam i to se najbolje videli protiv velikog rivala – Filadelfije.
U reprizi prošlogodišnjeg polufinala Istočne konferencije viđena je sjajna utakmice između dve ekipe i velika pobeda Atlante, s obzirom da su na susretu igrali bez, između ostalog, Treja Janga i Klinta Kapele.
Očekivala se pobeda Filadelfije pred svojim navijačima, ali pitali su se nešto i Bogdanović i društvo.
Od druge četvrtine igrala se egal utakmica, tvrdo, na malo poena, a Bogdanović se mučio i mučio. Nije mogao ništa da pogodi, isključivo je poentirao sa linije za slobodna bacanja i bilo je jasno da mora da povuče ukoliko Hoksi žele do trijumfa protiv Siksersa.
I, to se dogodilo. Na 3:44 do kraja susreta, Bogdan je pogodio prvi koš iz igre, zatim je ponovo bio precizan i ponovo i na minut i po do kraja susreta postigao je verovatno ključni koš.
Napravio je sebi prostor posle koraka unazad i pocepao je mrežicu za velikih +6, 98:92. Bogdan je prethodno poentirao i za 96:92, i sa deset poena u poslednja tri minuta bio je najzaslužniji za trijumf Hoksa.
Na kraju je imao 15 poena, očajnih 4/17 iz igre, ali kada se pogleda da je bio na 0/13 i da je meč završio sa 4/4, onda je taj podatak prilično nevažan.
„U tom trenutku, na kraju, bilo je malo i lično. Pomislio sam, ne mogu da oborim (negativan) rekord večeras. To sam ponavljao sebi. Bilo je nekoliko šuteva koji su ušli i izašli, ali znam taj osećaj i tada morate samo da verujete. Sve su to bili dobri šutevi, nisam ih forsirao...“, rekao je Bogdan posle utakmice.
Ova pobeda je još veća kada se uzme u obzir da su, pored Kapele, Janga, Galinarija... van terena u drugom poluvremenu bili i Rajt i Rediš koji su zbog povrede ranije završili utakmice.
Pored Bogdanovića veliki doprinos imao je i Mejs sa 14 poena i 11 skokova, Kolins je ubacio 17, Rediš 18, a Okongvu 13 poena.
U poraženom timu Embid je postigao 23 poena, Meksi je dodao 17, a Heris je podbacio sa 16 poena (5/14 iz igre).

Bjelica dobar, „krompir“ Pokuševskog

Prethodne noći na terenu, uz Bogdanovića i Jokića, bili su Nemanja Bjelica i Aleksej Pokuševski.
Beli je odigrao dobru utakmicu u pobedi Golden Stejta nad Memfisom – 113:104. Postigao je devet poena, uz to je imao sedam skokova i dve asistencije za 22 minuta na terenu.
Utakmica je protekla u znaku Stefa Karija koji je duel završio sa 46 poena, četiri skoka, četiri asistencije i osam pogođenih trojki.
Pokuševski ne može da se pohvali dobrom utakmicom, a niti sezonom koju igra u dresu Oklahome. Mladi košarkaš teško pronalazi ritam i protiv Finiksa se nije upisao u listu strelaca.

NBA, rezultati, četvrtak na petak:

Indijana – Hjuston 118:106
Orlando – Nju Orleans 104:110
Filadelfija – Atlanta 96:98
Majami – Detroit 115:112
Njujork – Vašington 117:124
Dalas – Milvoki 95:102
Denver – Šarlot 107:115
Finiks – Oklahoma 113:101
Juta – Minesota 128:116
Golden Stejt – Memfis 113:104
LA Lejkers – San Antonio 110:138
Šok u Madridu – „deca“ iz Srbije i Slovenije slavila protiv giganta iz Moskve!
Kako je Jokić obasipan kritikama doveo igru do savršenstva – kriv je Amerikanac /video/
Ruska legenda nije uspela – Srbin spasava velikana: „Ovo je naša kuća!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala