- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina odgovara Putinu: Ne pripremamo vojnu operaciju u Donbasu

© Sputnik / Mihail Voskresenski / Uđi u bazu fotografijaMIP Ukrajine
MIP Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Oleg Nikolenko demantovao je izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina koji je rekao da se stiče utisak da ukrajinske vlasti pripremaju treću vojnu operaciju u Donbasu.

„Izjava predsednika Rusije o tome da Ukrajina navodno priprema 'vojnu operaciju' u Donbasu nije tačna... Stalni napori ukrajinskog rukovodstva da se pomerimo sa mesta u mirovnom procesu, pre svega u 'normandijskom formatu', jasno ilustruju posvećenost Ukrajine političko-diplomatskom načinu rešavanja oružanog sukoba. Štaviše, šef kabineta predsednika Ukrajine i naša delegacija u Trilateralnoj kontakt grupi uradili su titanski posao kako bi se obnovilo primirje što je juče postignuto“, rekao je Nikolenko, prenela je agencija „Unian“.

Portparol je takođe apelovao na Rusiju da se fokusira na realizaciju sporazuma.
„Pozivamo Rusiju da se fokusira na sprovođenje sporazuma o primirju i okončanju međunarodnog oružanog sukoba na istoku Ukrajine“, poručio je Nikolenko.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin na današnjoj konferenciji za štampu rekao je da se stiče utisak da se u Ukrajini spremaju za treću vojnu operaciju i da unapred upozoravaju Moskvu da se ne meša, inače će uslediti nove sankcije. Kako je istakao, to je prva opcija na koju Rusija mora da reaguje, dok je druga opcija stvaranje Antirusije u Ukrajini, uz dopremanje oružja i ispiranje mozgova stanovništvu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
RUSIJA
Putin o Ukrajini: Stiče se utisak da se spremaju na treću vojnu operaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala