- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija za konsolidovanu odluku o priznanju talibanske vlade u Avganistanu

© AP Photo / Hussein SayedMirovni pregovori avganistanske vlade i Talibana u Dohi
Mirovni pregovori avganistanske vlade i Talibana u Dohi - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Odluka o priznanju vlade talibana (organizacija pod sankcijama UN zbog terorističke aktivnosti) mora da bude konsolidovana i Moskva će stremiti ka tome, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„Potencijalni prodor nekih ekstremističkih elemenata ne može a da ne izazove naše uznemirenje i strahovanja. Pored svega ostalog, s teritorije Avganistana do sada je dolazila velika količina narkotika, 90 odsto opijata na svetskom tržištu je poreklom iz Avganistana, to takođe ne može da nas ne zabrinjava. Ali, što se tiče priznanja, treba poći od realnosti, od toga da će te snage koje su se našle na čelu Avganistana ipak nastojati da u rukovodstvu države budu zastupljene sve etničke grupe i samo to, s mog aspekta, može da stvori uslove koji bi podstakli nadu u stabilizaciju situacije u toj zemlji “, rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za novinare.
Što se tiče priznanja, dodao je, Rusija konsolidovano radi sa svim članovima međunarodne zajednice.
„Imamo svoj stav, sada sam je jasno izložio, i stremićemo ka tome da ta odluka bude konsolidovana“, rekao je on na pitanje Sputnjika o mogućem priznanju pokreta talibana.
Dodao je i da je sada potrebno pomoći Avganistancima a da to treba da urade pre svega one zemlje koje su tamo bile prisutne 20 godina i uništavale ekonomiju te zemlje.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
RUSIJA
Putin: Rusija se ne može pobediti /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala