- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok u Madridu – „deca“ iz Srbije i Slovenije slavila protiv giganta iz Moskve!

© Foto : Youtube/Screenshot/TresMasUnoSrpski košarkaš Tristan Vukčević u dresu Real Madrida na utakmici protiv Betisa
Srpski košarkaš Tristan Vukčević u dresu Real Madrida na utakmici protiv Betisa - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Košarkaši Real Madrida napravili su veliko iznenađenje pobedivši CSKA 71:65 u 17. kolu Evrolige. Madriđani su na ovom susretu bili sa samo devetoricom košarkaša od kojih je su četiri juniora – Tristan Vukčević, Urban Klavžar, Sedik Garuba i Baba Miler.
Virus korona desetkovao je Real Madrid, zbog istog problema na klupi nije bio ni trener Pablo Laso, te se očekivala rutinska pobeda Moskovljana koji su u prestonicu Španije došli u punom sastavu.
Madriđani su u sastav uvrstili četvoricu tinejdžera od kojih je Vukčević (Srbija) najstariji sa 18 godina, dok Klavžar (Slovenija), Garuba (Španija) i Miler (Španija) još nisu punoletni.
I sva četvorica su dobila šansu jer Real nije mogao da igra sa samo pet igrača svih 40 minuta i imali su solidan učinak.
Najbolju partiju od tinejdžera odigrao je Klavžar koji je postigao 10 poena za 22 minuta na terenu, dok je Vukčević ubacio šest, ali nije igrao mnogo u završnici zbog manjka iskustva.
Garuba je takođe imao solidnu minutažu (15 minuta), dok je Miler samo dva minuta proveo na parketu.
Najveći teret izneli su oni iskusniji, odnosno Tavares, Ljulj, Fernades i Vilijams-Gos, momci koji su „izbegli“ koronu u svom haosu u kom se nalazi klub iz Madrida.
Gos je bio najefikasniji sa 17 poena, Tavares je postigao 15 uz 10 skokova, dok su Ljulj i pomenuti Klavžar ubacili 10 poena.
CSKA je nastavio da se muči i ovaj poraz još jedna je potvrda da se klub nalazi u krizi. Predsednik klub Andrej Vatutin već je kaznio košarkaše i stručni štab mesečnom platom, ali to izgleda nije dalo rezultata.
Srpski košarkaš Nikola Milutinov bio je jedan od retkih raspoloženih u CSKA i meč je završio sa 13 poena i 10 skokova.
Real je od starta utakmice pokazao da nije izašao sa „belom zastavom“ na parket i da će pokušati sve da dođe do pobede. CSKA je potcenio rivala, mislio je da će lako pobediti juniore i to im se kasnije obilo o glavu.
U četvrtoj četvrtini nisu mogli ništa da pogode, a imali su otvorene šuteve. Lopta jednostavno nije htela da prođe kroz obruč i domaćin je to znao kako da iskoristi.
Ključne koševe u završnici postigao je Najdžel Vilijams-Gos, bivši košarkaš Partizana, i Real je uspeo da napravi senzaciju u Evroligi.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Kako je Jokić obasipan kritikama doveo igru do savršenstva – kriv je Amerikanac /video/
Ruska legenda nije uspela – Srbin spasava velikana: „Ovo je naša kuća!“
Srbija bruji o skandalu – sudije se nisu ogrešile samo o Ruse
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala