- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Rusiju je nemoguće pobediti

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Rusiju je nemoguće pobediti, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na velikoj godišnjoj konferenciji za novinare.
Novinar Bi-Bi-Sija je prokomentarisao da se Rusija tokom svoje istorije suočavala sa teškim krizama, ratovima, revolucijama i da je pod snažnom vlašću bila u oštroj konfrontaciji sa zapadnim svetom. On je upitao ruskog predsednika da li se plaši takvog scenarija u sadašnjem vremenu.
„Oponenti Rusije vekovima su govorili da se ova zemlja ne može pobediti, već samo uništiti iznutra“, rekao je Putin.
Prema rečima šefa ruske države, zemlja je uništavana tokom Prvog svetskog rata i 90-ih godina prošlog veka, kada je slaman Sovjetski Savez.

„To su uradili oni koji su služili tuđim interesima koji nisu povezani sa interesima ruskog i drugih naroda“, naglasio je predsednik.

Na pitanje novinara o navodnom trovanju osuđenog blogera Alekseja Navaljnog, Putin je odgovorio da je Rusija više puta tražila od Berlina informacije o njegovom navodnom trovanju.
„Ne postoji nijedan materijal, kako se to može objasniti? Ni jedan jedini!“, naglasio je predsednik.
Kako kaže, Rusija je bila spremna da pošalje svoje stručnjake u Nemačku, ali nije dobila odgovor. „Dakle, nema potrebe da pričamo o tome, hajde da okrenemo tu stranicu, pošto nema šta da se odgovori“, rekao je Putin.
On je podsetio da osuđenika ima u svim zemljama. Nema potrebe za vršenjem krivičnih dela i skrivanjem iza političkog delovanja, dodao je predsednik.
Na pitanje novinara o medijima koji se vode kao strani agenti, ruski lider je odgovorio da „u tome nema ništa dobro“, ali je da je pre stotinak godina prihvaćen u SAD i da je trenutno u funkciji. Međutim, u Americi aktivnosti takve organizacije predviđaju i do pet godina zatvora, podsetio je.
U Sjedinjenim Američkim Država 0,034 odsto organizacija proglašeno je nepoželjnim, u Rusiji ih je isto toliko, dodao je šef ruske države.
„Mi ne zabranjujemo rad ovih organizacija, želimo da se organizacije koje se bave političkom delatnošću u Rusiji izjasne o izvorima finansiranja. Naš zakon je mnogo liberalniji“, naglasio je predsednik, dodajući da je u Rusiji od 200.000 organizacija, samo 74 proglašeno stranim agentima.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
RUSIJA
Putin: Rusija se ne može pobediti /video, foto/
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2019
Putin potpisao zakon: Rusija dodatno reguliše delatnost medija — stranih agenata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala