- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Rusija i Kina zajedno razvijaju visokotehnološko oružje

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Si Đinping
Vladimir Putin i Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Rusija i Kina sarađuju po pitanju bezbednosti, zajedno razvijaju visokotehnološko oružje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na godišnjoj konferenciji za novinare.
„Sarađujemo (sa Kinom) u oblasti bezbednosti. Kineska vojska je u velikoj meri opremljena najnaprednijim sistemima naoružanja. Čak zajedno razvijamo određena visokotehnološka oružja. Radimo u svemiru, u oblasti avijacije, na razvoju aviona i helikoptera“, objasnio je Putin.
Moskva i Peking takođe sprovode zajedničke vežbe i patrole. Apsolutno sveobuhvatno partnerstvo bez presedana u istoriji, dodao je Putin.
„Predsednik Kine i ja sve vreme komuniciramo kao prijatelji. Zaista smo razvili veoma poverljive lične odnose i oni pomažu u poslovnim stvarima. U oblasti privrede: Azija se brzo razvija, Kina je neprikosnoveni lider. Naravno, razvijamo odnose u tom pogledu“, rekao je ruski predsednik.
„Već imamo preko 100 milijardi trgovinskog prometa. Radimo u različitim pravcima, u energetskom sektoru, preuzeli smo obaveze da postignemo neutralnost ugljenika, isporučujemo Kini sve vrste resursa, nastavlja se rad u oblasti nuklearne energije, u svemiru. Radimo i u humanitarnoj oblasti, koja prirodno ujedinjuje ljude“, dodao je Putin.
Pratite na Sputnjiku direktan prenos konferencije za medije.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
RUSIJA
Putin: Rusija se ne može pobediti /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala