- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Godina velikog loma iz ugla Miše Đurkovića | Od četvrtka do četvrtka

© SputnikMiša Đurković
Miša Đurković - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Događaje koji su obeležili proteklih nedelju dana u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ komentariše Miša Đurković, direktor Instituta za evropske studije.
Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da se ta zemlja ne može pobediti, već samo uništiti iznutra. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine vodi istragu protiv rukovodstva Republike Srpske zbog navodnog kršenja ustavnog poretka u BiH, a Evropska unija tajno menja zakon u BiH zbog straha od novog sukoba. Istovremeno, hrvatski predsednik Zoran Milanović tvrdi da će se založiti da Kosovo priznaju sve članice EU.
O ovim temama u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ razgovaraju Nataša Milosavljević i njen gost – direktor Instituta za evropske studije Miša Đurković. Pitamo ga:
Kome se Vladimir Putin najviše obraćao porukama sa tradicionalne konferencije za novinare?
Da li će EU povući Inckov zakon? Zašto tužilaštvo Bosne i Hercegovine baš sada sprovodi istragu protiv 13 osoba iz okruženja Milorada Dodika? Da li je pooštrena retorika Željka Komšića i Bakira Izetbegovića zapravo očajnički pokušaj da se privuče pažnja međunarodne zajednice?
Kako Srbija treba da reaguje na potez hrvatskog predsednika koji je rekao da ne razume zemlje-članice EU koje nisu priznale Kosovo i da će se lično založiti da se to ispravi?
Koliko su opasne tvrdnje Mila Đukanovića da se „velikosrpski nacionalizam suštinski nikada nije pomirio sa crnogorskom nezavisnošću“? Kakva je sudbina crnogorske Vlade?
Da li je za predlog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavne promene ili protiv njih?
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Od četvrtka do četvrtka, 23.12.2021
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala