- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nebeski nuklearni štit: Vekovna istorija Strategijske avijacije Rusije /video/

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaBombarder Tu-22M3 i lovac MiG-31 sa hipersoničnim raketama "Kinžal"
Bombarder Tu-22M3 i lovac MiG-31 sa hipersoničnim raketama Kinžal - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Strategijska avijacija Rusije 23. decembra proslavlja 107 godina od osnivanja. Ona je sastavni deo strateških nuklearnih snaga Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i služi za rešavanje zadataka u svim strateškim pravcima.

Avijacija velikog radijusa dejstva opremljena je strateškim nosačima raketa Tu-160 i Tu-95MS, bombarderima Tu-22M3, letećim tankerima Il-78, trenažnim i transportnim avionima različitih modifikacija.

Strategijska avijacija ove godine je učestvovala u brojnim vojnim vežbama, kao što su zajedničke strateške vežbe „Zapad 2021“, vežbe sa Severnom i Tihookeanskom flotom, kao i drugim borbenim obukama.
Takođe, ove godine je posada avijacije velikog radijusa dejstva realizovala treće zajedničko vazdušno patroliranje u azijsko-pacifičkom regionu sa posadom Ratnog vazduhoplovstva Kine. Let je bio težak, jer su se avioni dugo nalazili u vazduhu iznad vodene površine, a takođe su prešli državnu granicu i leteli iznad Kine.
U 2021. godini plan borbene obuke Strategijske avijacije realizovan je 100 odsto.
Strategijska avijacija potiče od eskadrile letelica „Ilja Muromec“ – prve u svetu formacije teških bombardera, osnovane 23. decembra 1914. godine.
Strategičeskiй bombardirovщik-raketonosec Tu-160 na aviabaze VVS Rossii v gorode Эngelьse - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
RUSIJA
Potpuno modernizovan „Beli labud“ uskoro poleće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala