- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Na naslovnim stranama svetskih medija: Šta na Zapadu pišu o Putinovoj konferenciji

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaKonferencija Vladimira Putina
Konferencija Vladimira Putina - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Izjave predsednika Rusije Vladimira Putina danas su na naslovnim stranama vodećih svetskih medija, a kako konstatuje „Njujork tajms“, godišnju konferenciju za medije ruskog lidera pažljivo je pratila cela planeta „zbog rastućih vojnih tenzija u Istočnoj Evropi“.
„Svoju godišnju pres-konferenciju, koju pažljivo prate u celom svetu zbog rastuće vojne napetosti u Istočnoj Evropi, predsednik Vladimir Putin počeo je sa pitanjima unutrašnje politike, iako je video koliko novinara želi da mu postavi pitanje o Ukrajini“, piše „Njujork tajms“.
Britanski „Independent“ posebnu pažnju je posvetio namerama NATO-a da se širi na Istok na račun Ukrajine i mogućim posledicama za Rusiju o kojima je govorio Putin.
„Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je Zapad da odmah ispuni zahteve Rusije o bezbednosnim garancijama koji isključuju širenje NATO-a u Ukrajinu i raspoređivanje oružja vojnog saveza u toj zemlji“, piše list.
„Gardijan“ je reči predsednika Putina o širenju NATO-a na Istok protumačio kao „izliv besa“.
„Putin optužuje Zapad da je 'sa svojim raketama došao do našeg praga'. Predsednik Rusije ponovo izražava svoj bes zbog širenja NATO-a i govori da će biti spreman da se umeša u poslove Ukrajine“, piše britanski dnevni list.
Američki „Si-En-En“ posebnu pažnju je posvetio Putinovim rečima o Kini i njenom naoružanju. Prema navodima televizije, ta tema će najviše zabrinuti Amerikance.
„Neke zapadne posmatrače verovatno je najviše uznemirilo što je Putin rekao: Kina ima jednu od najnaprednijih tehnoloških armija i mi radimo sa njima na konstruisanju visoko preciznog naoružanja“, piše američki portal.
Britanski list „Fajnenšel tajms“ konstatuje da je Putinov govor pokazao spremnost Rusije da rešava pitanja diplomatskim putem.
Velika godišnja konferencija za štampu ruskog predsednika Vladimira Putina, 17. po redu, trajala je skoro četiri sata, a ruski lider je za to vreme odgovorio na 55 pitanja novinara.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
RUSIJA
Putin: Rusija se ne može pobediti /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala