- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi u elementu na dodeli: Nacionalni stadion? To će biti beogradska lepotica

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi – selektor fudbalske reprezentacije Srbije
Dragan Stojković Piksi – selektor fudbalske reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, bio je izuzetno raspoložen na dodeli Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije. Piksi se zahvalio FSS-u, porodici, igračima, ali i predsedniku Srbije na podršci u ostvarenju velikog uspeha.
Iza Srbije je jedna od najuspešnijih fudbalskih godina u poslednje vreme, pobedom u Lisabonu obezbeđen je direktan plasman na Mundijal u Kataru, a Piksijev pečat vidljiv je u svakom segmentu.
Selektor Srbije dobio je Zlatnu loptu za najboljeg trenera u 2021. godini i na svečanoj ceremoniji bio je jako raspoložen.
„Je l’ mi je dobar stajling, sviđa vam se? Velika privilegija stajati na ovom mestu u ovoj ulozi. Vidimo da je konstatacija svih, cele nacije, da je ova godina uspešna i mnogo lepa za fudbal, kako reprezentativni tako i klupski. To je ono što vraća veru u fudbal, u šta mi moramo da verujemo i nastavimo da budemo bolji. Snežana mi uvek kaže da kad držim govore, da budem kratak, tako da ću probati da budem kratak da ne bih imao problema kad se vratim kući“, rekao je Piksi i nasmejao sve prisutne.
Stojković se zatim zahvalio porodici koja mu je najveća podrška, a nije izostavio ni Fudbalski savez Srbije koji mu je dao svu slobodu.
„Hvala FSS na čelu sa Bjekovićem, za dve stvari. Prva što ste me postavili ovde i dali poverenje da brinem o rezultatima selekcije i druga na podršci od prvog dana od početka marta do poslednje utakmice u Lisabonu. Svaki trener bi mogao da poželi ovako nešto. Imamo sve preduslove da uspešno obavljamo ovaj posao“, istakao je Piksi.
Dragan Stojković Piksi, Jelena Čanković i Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
SPORT
Zlatne lopte uručene najboljima – Piksi i Tadić obeležili godinu
Obraćanje nije prošlo bez zahvalnosti predsedniku Srbije.
„Hvala mu na više nego iskrenoj podršci. Osetio sam to kao selektor, isto kao i igrači i ceo FSS. Da mu se zahvalim na tome, jer kada vas prvi čovek podržava i veruje u projekat osećate se lagodnije da nastavite da radite započet posao. Ta podrška nije samo na priči i imali smo da vidimo. Verujemo da ćemo nastaviti da našu naciju činimo srećnom i zadovoljnom.“
Piksi se kratko dotakao i nacionalnog stadiona koji bi uskoro trebalo da se gradi, a napomenuo je i da ga raduje rekonstrukcija mnogih drugih stadiona širom Srbije.
„Do juče imaginacija, a danas poprima obrise stvarnosti. Nacionalni stadion toliko ga iščekujemo i desiće se. To će biti lepo za srpski fudbal, Beograd i Srbiju. Svi jedva čekamo da se završi. Stadion da bude beogradska lepotica, da ljudi uživaju na njemu“, zaključio je Piksi.
Zlatne lopte uručene najboljima – Piksi i Tadić obeležili godinu
Otkrivena bahatost bogataša – šta se krije iza „gastroenteritisa“
Jelena je najbolja fudbalerka Srbije! /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala