- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

U Lincu otvorena nova radna mesta, opis posla – kažnjavanje nevakcinisanih

© REUTERS / LEONHARD FOEGERBeč
Beč - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
U Lincu se traže radnici koji će imati zadatak da sprovode kazne protiv onih koji ne žele da se vakcinišu. Uspešni kandidati će izricati kazne, procesuirati žalbe i preduzimati mere protiv onih koji ne plate kaznu za nevakcinisanje, navodi se u oglasu za posao.
U oglasu stoji da će posao odgovarati onima koji „imaju zadovoljstvo da rade na zakonodavstvu i administrativnim procedurama“.
Plata je, kako se navodi, 2.774 evra mesečno. Da bi se kvalifikovao za posao, pojedinac će morati da ima austrijsko državljanstvo, završenu srednju školu, da bude izdržljiv i spreman da radi prekovremeno, da nema krivični dosije i, na kraju,, da ima važeću potvrdu o vakcinaciji protiv kovida ili potvrdu o oporavku.
Povrh toga, žene će imati prioritet u odnosu na muškarce sa uporedivim kvalifikacijama.
Poznato je da Linc, dom za 200.000 stanovnika, ima najnižu stopu vakcinacije protiv kovida u Austriji. Prema veb-sajtu koji prati izdavanje digitalnih sertifikata o vakcinaciji u zemlji, samo 63 odsto stanovništva grada je do sada primilo dve doze vakcine protiv kovida, prenosi RT.
Ranije u decembru, vladajući konzervativci i dve od tri opozicione stranke složili su se da do 1. februara 2022. budu vakcinisani svi Austrijanci osim mlađi od 14 godina ili oni koji imaju medicinsko opravdanje. Oni koji ne žele da dobiju vakcinu mogu očekivati da će biti kažnjeni velikom novčanom kaznom svaka tri meseca. Ako se pojedinac uporno odupire vakcinaciji tokom godinu dana, na kraju će morati da izdvoji 3.600 evra za 12 meseci, prema izveštajima medija.
Austrija je prva nacija u Evropi koja je uvela sveobuhvatnu obavezu vakcine za sve svoje građane. Beč je takođe bio prvi u svetu koji je u novembru uveo striktno zatvaranje posebno za nevakcinisane, da bi nedeljama kasnije to bilo prošireno i na vakcinisane građane. Ta mera je istekla 12. decembra, ali nevakcinisanim Austrijancima i dalje je zabranjen izlazak koji nije od suštinske važnosti.
Stanovnici Beča uoči stupanja na snagu odluke o zaključavanju zbog korone - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
SVET
U Austriji produženo zaključavanje za nevakcinisane, izuzetak za praznike
Stanovnici Beča uoči stupanja na snagu odluke o zaključavanju zbog korone - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SVET
General-major na čelu novog tela u Austriji za borbu protiv kovida
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala