- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ruska avijacija ubila lidera terorističke organizacije u Siriji

© Foto : Ministry of defence of the Russian FederationLovac Su-30SM prati bombardera-nosača aviona Tu-160 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji
Lovac Su-30SM prati bombardera-nosača aviona Tu-160 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
U Siriji je ubijen lider terorističke organizacije „Džunud aš Šam“ (organizacija zabranjena u Rusiji) Muslim aš Šišani Margošvili, izjavio je specijalni predstavnik ruskog predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev.
„Nedavno su Vazdušno-kosmičke snage Rusije uspele da eliminišu jednog od vođa terorističke organizacije ‘Džunud aš Šam’ Muslim aš Šišani Margošvilija“, rekao je on na pres konferenciji.
Ranije je Lavrentjev napomenuo da su se u poslednje vreme u Siriji pojačale aktivnosti terorističkih „uspavanih ćelija“ do neprihvatljivog nivoa.
Muslim aš-Šišani Margošvili je učestvovao u prvom i drugom čečenskom ratu, od 2012. godine je ratovao u Siriji na strani pobunjenika. SAD su izjavljivale da on pripada DAEŠ-u (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), mada je on tvrdio suprotno.
„Džunud aš Šam“ je čečenska sunitska vojna organizacija koja podržava sirijsku opoziciju i koja najviše deluje u provincijama Idlib i Latakija. U početku je imala oko 250 ljudi, ali je sada taj broj smanjen na nekoliko desetina ljudi.
Sirijski grad Idlib - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
RUSIJA
Ruska vojska: Teroristi spremaju provokaciju u Siriji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala