- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda se uporedila sa Đokovićem – nedovoljno za Britance da ga spomenu

© AFP 2023 / DALE DE LA REYNajbolji snuker igrač svih vremena Roni O'Saliven
Najbolji snuker igrač svih vremena Roni O'Saliven - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
Roni O'Saliven, po mnogima najbolji snuker igrač svih vremena, uporedio se sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom, Tajgerom Vudsom i Lionelom Mesijem kada je u pitanju energija koju donose kada nastupaju. Međutim, to nije bilo dovoljno da Evrosport iz Velike Britanije stavi u naslov prvog tenisera sveta.
„Drugačija je energija kada sam ja na terenu' – Roni O'Saliven uporedio sebe sa Lionelom Mesijem, Rafaelom Nadalom i Tajgerom Vudsom“, glasi naslov na britanskom portalu Evrosporta.
O'Saliven je pre nekoliko dana osvojio prvi trofej posle tri i po godine, pobedivši Nila Robertsona u finalu Grand prija u Koventriju i nakon velikog trijumfa uporedio se sa velikanima iz drugih sportova.
Raketa, kako je nadimak O'Salivenu, spada među najveće snuker igrače svih vremena i to što on donosi ovom sportu ne može da se uporedi ni sa jednim drugim aktuelnim snukeristom.
Atmosfera u dvorani je drugačija, energija je na posebnom nivou, pravi spektakl koji vas drži prikovane kraj malih ekrana ukoliko se ne nalizite uživo na poprištu.
Zbog toga Roni nije pogrešio što se uporedio sa Vudsom, Mesijem, Nadalom i Đokovićem, ali Britanci su zanemarili poslednjeg – kako u naslovu, tako i u tekstu.
„Roni O'Saliven se uporedio sa Lionelom Mesijem, Rafaelom Nadalom i Tajgerom Vudsom nakon osvajanja Svetskog Grand prija“, navodi se u prvoj rečenici članka.
U nastavku teksta nigde se ne spominje Đoković, osim u izjavi Ronija koju Britanci nisu mogli da preprave.
„Postoji razlika u atmosferi kada ne igram i kada igram. Drugačija je energija i lepo je što 'to nešto' donosim ovom sportu i navijačima. Samo neki sportovi imaju tako nešto i to su Tajger Vuds (golf), Rafael Nadal (tenis), Novak Đoković (tenis), Lionel Mesi (fudbal)... Oni donose nešto potpuno drugačije sportu i to vas drži prikovanim za ekrane“, kazao je O'Saliven.
Roni je osvajanjem Grand prija u Koventriju došao do 38. velike titule u karijeri i trenutno zauzima treće mesto na rang listi najboljih snukeraša sveta.
Ljudi koji ne znaju pravila u snukeru, a opet prate malo sport, znaju za O'Salivena i to je pokazatelj kolika je veličina Britanac u ovom svetu.
To što se uporedio sa, između ostalog, Novakom Đokovićem govori o obojici kakve su gromade, ali izgleda da to nije dovoljno britanskim medijima, u ovom slučaju Evrosporta, da stave srpskog tenisera u isti koš.
„Raketa“ ponovo u pogonu – O'Saliven pokorio Koventri /video/
Počnite godinu uz Srbiju i Đokovića – poznato kada Novak igra prvi meč u 2022.
„Đoković nikada nije bio kao Federer i Nadal“ – Nemac ruske krvi „pogodio u metu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala