Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Putin čestitao Vučiću: Zacrtali smo nove perspektive saradnje

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin na sastanku u Sočiju
Predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin na sastanku u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji mu je uručio pismo ruskog predsednika Vladimira Putina sa čestitkama povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.
U pismo se, između ostalog, kaže:
„Naši nedavni pregovori u Sočiju su u punoj meri potvrdili čvrstinu strateškog partnerstva Rusije i Srbije i dozvolili da zacrtamo nove perspektive uzajamno korisne saradnje u više pravaca.
Računam na nastavak konstruktivnog dijaloga sa Vama i prisnog zajedničkog rada na aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende. To odgovara temeljnim interesima naših bratskih naroda i doprinosi obezbeđenju stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu.
Želim Vama, Vašoj porodici i najbližima dobro zdravlje, uspeh i blagostanje, a svim građanima Srbije - mir i prosperitet“, navodi se u čestitki Putina Vučiću.
Zahvalivši na pismu, Vučić je još jednom izrazio zahvalnost Putinu na toplom dočeku u Sočiju i prijateljskim razgovorima, koje su tom prilikom vodili.
Vučić i Bocan-Harčenko su i ovom prilikom razmotrili napredak bilateralne saradnje u različitim oblastima, saopštila je pres služba predsednika Republike, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala