Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Punktovi za testiranje nevakcinisanih, maske sa grbom Beograda: Doček Nove godine uz mere na trgovima

© REUTERS / MARKO DJURICABeograd u vreme novogodišnjih praznika
Beograd u vreme novogodišnjih praznika - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
„Pripremili 50 hiljada zaštitnih maski sa grbom Beograda koji će biti podeljeni posetiocima prilikom dolaska na koncert. Pripremili smo punktove na kojima za brze testove na koronu koji će za nevakcinisane posetioce biti besplatni. Ukoliko bude bilo potrebno ogradićemo prostor za posetioce“, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Novogodišnji koncerti Jelene Karleuše, Marije Šerifović i Sare Jovanović 31. decembra na platou ispred Doma Narodne skupštine, kao i koncert Gorana Bregovića na Sava promenadi biće održani uz sprovođenje svih epidemijskih mera, rekao je Vesić.
On je istakao da organizovanje proslava na otvorenom prostoru nosi mnogo manji rizik od zaraze.
„U svakom slučaju, mnogo manji od fudbalskih i košarkaških utakmica koje su se svakodnevno organizuju na otvorenom ali i u zatvorenim prostorima, a koje niko ne pominje kao da se ne događaju“, rekao je Vesić za TV Hepi.
On je naglasio da će Beograd prilikom organizacije koncerata koristiti iskustva iz organizovanja takvih događaja tokom leta i da se će poštovati sve epidemiološke mere.
Istakao je da je Beograd jedan od retkih gradova Evrope koji je bio otvoren poslednjih godinu dana. Epidemija traje skoro dve godine, moramo da živimo sa virusom i život ne može da stane, poručio je Vesić.
„Biti otvoren znači da su ljudi koji rade u sektoru usluga, njih oko 40 hiljada, imali posao i primali su plate. Biti otvoren znači da su naši hoteli bili popunjeni a svi su rasprodati za Novu godinu jer kod nas dolaze gosti iz cele Evrope. Ponosan sam zbog toga jer moj posao je da vodim računa o ekonomiji grada i uspeo sam da se izborim da privreda radi i da naše žene i muškarci primaju plate“, zaključio je Vesić.
Predrag Kon - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
DRUŠTVO
„Niko još ništa nije odobrio, a reklamira se“: Kon o proslavama za Novu godinu
Vatromet na dočeku patrijarha Porfirija na Cetinju - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
REGION
Crna Gora ublažila mjere za doček Nove godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala