- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Po 17. put: Putin podvlači crtu svog rada u protekloj godini

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin održaće u četvrtak, 23. decembra, veliku godišnju konferenciju za novinare. Kako se očekuje, glavne teme razgovora će biti pandemija virusa korona, kjuar kodovi, omikron, inflacija i, naravno, Ukrajina. Konferenciju možete pratiti na Sputnjiku od 10 sati.
Ovo je 17. konferencija za štampu ruskog lidera od 2001. godine. Za ovaj događaj akreditovano je 507 novinara iz Rusije i celog sveta.

„Ja ću raditi svoj posao. Prvo ću ja voditi konferenciju za štampu, onda će Putin reći da zavežem i sam će preuzeti vođenje konferencije. Kao i uvek", kroz šalu je opisao tok sutrašnjeg događaja portparol ruskog predsednik Dmitrij Peskov.

Poslednjih godina konferencija je trajala više od četiri sata, pa se i ove godine može očekivati nešto slično. Ima dosta tema koje interesuju građane Rusije, a i ceo svet. Širenje NATO-a na Istok, blokiranje sertifikacije gasovoda „Severni tok 2", situacija na energetskom tržištu, odugovlačenje sa priznavanjem ruskih vakcina u Evropi i još mnogo toga – obećavaju da će razgovor sa novinarima biti veoma zanimljiv. Posebno, jer su pozvani dopisnici vodećih evropskih medija.
Prošle godine napravljen je izuzetak – zbog pandemije virusa korona konferencija je održana u video formatu, a predsednik Putin se novinarima obratio iz svoje rezidencije nadomak Moskve, Novo-Ogarjovo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala