- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva zapretila Nemačkoj uzvratnim merama zbog televizije RT

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaStudio televizije RT u Moskvi
Studio televizije RT u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
Čisteći svoj informativni prostor, Nemačka primorava Rusiju da preduzme uzvratne mere, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova povodom vesti o skidanju kanala RT sa emitovanja u Evropi.
„Nastavljajući praksu čišćenja svog informativnog prostora u najgorim tradicijama cenzure, vlada Nemačke nas svesno navodi na potrebu da preduzmemo uzvratne mere“, navodi se u komentaru Zaharove, objavljenom na sajtu MIP Rusije.
Moskva ima sve razloge da postupke zvaničnog Berlina smatra „neoborivim dokazom njegove odlučujuće uloge u organizovanju dugogodišnjeg višestrukog pritiska na ruski medij i hajci na njegove zaposlene“.
„Nemačke vlasti su konačno potvrdile svoju odlučnost da grubo zanemaruju temeljne principe demokratskog društva i da direktno krše svoje obaveze prema međunarodnom pravu kako bi građanima zemlje onemogućili pristup bilo kakvim alternativnim izvorima informacija. Istovremeno smatramo apsolutno neprihvatljivom praksu prinudnog pritiska na satelitskog operatera zaobilazeći procedure za rešavanje sporova utvrđenih pomenutom Konvencijom (Evropska konvencija o prekograničnoj televiziji)“, istakla je Zaharova.
Ranije je nemački regulator za medije MABB primorao evropskog satelitskog operatora „Eutelsat 9B“ da ukloni sa svoje platforme novi televizijski kanal na nemačkom jeziku „RT DE“ koji emituje program iz studija u Moskvi.
Glavna i odgovorna urednica RT i agencije „Sputnjik“ Margarita Simonjan  - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
RUSIJA
Simonjanova o skidanju kanala „RT-a“ sa emitovanja u Evropi: Spremamo odgovor Berlinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala