- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kina u fokusu: „Gasprom“ pregovara o isporukama plina i helijuma

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaŠtand "Gasproma" na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu
Štand Gasproma na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
„Gasprom“ pregovara sa Kinom o isporukama tečnog naftnog gasa i helijuma iz Amurske fabrike za preradu gasa, izjavio je šef predstavništva kompanije u Pekingu Viktor Kovtun.

„Saradnja 'Gasproma' sa kineskim partnerima nije ograničena na snabdevanje gasom i saradnju u oblasti podzemnog skladištenja gasa. Na primer, sada su u toku aktivni pregovori o isporukama tečnog naftnog gasa i helijumom iz Amurske fabrike za preradu gasa. Kineski partneri već su izrazili interesovanje za kupovinu tih proizvoda“, rekao je Kovtun u intervjuu za korporativni časopis „Gasprom“.

On je napomenuo da se tokom zasedanja zajedničkih koordinacionih komiteta „Gasproma“ sa kineskim korporacijama „China National Petroleum Corporation“ i „China National Offshore Oil Corporation“ razgovaralo i o perspektivnim oblastima kao što su električna energija proizvedena iz gasa, razvoj proizvodno-marketinške infrastrukture prirodnog gasa kao goriva za vozila na međunarodnoj transportnoj ruti Evropa-Kina, kao i zajednička realizacija projekata u oblasti utečnjavanja gasa.
„Uvereni smo da će projekti o kojima se trenutno razgovara između 'Gasproma' i kineskih partnera biti traženi na kineskom tržištu. To znači da u kineskom sektoru predstoji još mnogo posla“, zaključio je Kovtun.
Radovi na gasovodu Snaga Sibira - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2021
Gasprom udvostručio isporuke gasa Kini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala