Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kancelarija za KiM: Šilovo primer zastrašivanja Srba

© AP Photo / Bojan SlavkovicKosovska policija u Kosovskoj Mitrovici
Kosovska policija u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
„Nedopustivo je i sramotno današnje postupanje Kosovske policije koja je više sati, bez valjanog osnova, pretresala kuće dve srpske porodice iz Šilova i njih izložila dodatnom pritisku i uznemiravanju“, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Reč je, kako se ističe, o tipičnom primeru zastrašivanja Srba koji žive u Kosovskom Pomoravlju i perfidnom pritisku od strane Prištine da se oni odatle isele.
„Iako u kućama domaćina Džaklića i Mihajlovića ništa nelegalno nije pronađeno, oni su više sati bili žrtve policijskog proveravanja, usled koga su pretrpeli snažan stres“, navela je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Ukazuje se da je poznat i oproban mehanizam da vlasti u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem, pod različitim izgovorima, šalju policijske snage u srpske kuće i sela ne bi li tako uneli dodatni nemir i strah među preostali srpski narod u pokrajini.
„Ono na šta Kurti i njegovi saradnici nikako ne računaju jeste činjenica da nikakvim jednostranim akcijama, niti novim pritiscima neće slomiti duh i snagu Srba na prostoru Kosova i Metohije, niti izazvati neodmerenu reakciju srpskog naroda koji je uvek okrenut miru i mirnom suživotu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Pripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
SRBIJA
Kosovska policija napustila Šilovo posle pretresa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala