- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski dijamant u gradu ljubavi piše istoriju fudbala

© AP Photo / Massimo PaoloneDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
Dušan Vlahović postigao je gol u remiju sa Sasuolom minulog vikenda (2:2), čime je izjednačio rekord Kristijana Ronalda po broju postignutih pogodaka u kalendarskoj godini – 33. Trener ga je izveo iz igre i Srbin je bio besan, ali bi u sredu protiv Verone od 18.30 trebalo da dobije priliku da ispiše istoriju italijanskog fudbala.
Ovo trebalo, odnosi se na sukob sa trenerom zbog prilično emotivne reakcije srpskog napadača prilikom napuštanja igre.
Izveo ga je Vićenco Italijano u 88. minutu, u trenucima kada je rezultat bio 2:2, a Fiorentina je zbog crvenog kartona Kristijana Biragija bila sa igračem manje od 68. minuta.
Šef stručnog štaba opredelio se da u 88. minutu pošalje na teren brazilskog defanzivca Igora dok je Vlahović morao pre vremena na hlađenje.
To mu se nipošto nije dopalo, očigledno je osećao da može još jednom da zatrese mrežu Sasuola i da donese trijumf „ljubičastima“, ujedno i da postane novi rekorder po broju postignutih golova u Seriji A u jednoj godini.
Verona koja iga na gol više, biće idealna prilika da ubojiti Srbin u sredu (18.30) pokaže zbog čega se vodeći klubovi otimaju oko njegovot potpisa, ne žaleći novac, s obzirom na to da cifre uveliko dostižu i 100 miliona evra. Toliko je spreman da plati Njukasl.
Vlahović je kratko posle utakmice na društvenim mrežama podelio komentar da je gladniji nego ikada kada su golovi u pitanju. Realno je očekivati, da ukoliko mu trener od prvog minuta ukaže priliku u utakmici 19. kola Serije A, koja je zakazana u gradu ljubavi, gradu Romea i Julije, da pomeri granice u italijanskom fudbalu i da stigne do magične cifre od 34 gola u 2021. godini.
Jasno je da za Dušana Vlahovića, bivšeg napadača Partizana, ne postoje limiti što on potvrđuje iz utakmice u utakmicu na Apeninima.
Takođe, gol–mašina „viole“ može dodatno na listi strelaca da umakne Ćiri Imobileu iz Lacija, koji je pozitivan na virus korona.
Vlahović je trenutno prvi sa 16 golova, drugi je Italijan sa 13, treći Đovani Simeone sa 12, a Lautaro Martinez iz Intera postigao je 11 pogodaka.
Stanislav Čerčesov - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
SPORT
Kako će Rus da se snađe u zemlji sa „25 padeža“
Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
SPORT
Legenda se vratila kući – za 70 miliona dolara: „Moj red je da pokušam da pomognem“
Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
SPORT
Svađa tokom božićne večere – Sergej izbačen iz tima: „Drzak je i arogantan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala