- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Neverovatna priča pilota koji je preživeo 16 avionskih nesreća, a stradao u 17.

© Foto
 - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Pratite nas
Kolumbijac Karlos Hulio Rodrigez Guzman bio je iskusan pilot koji je poginuo nakon što je doživeo 17. avionsku nesreću.
Rodrigez, star 60 godina i sa 40 godina iskustva kao pilot, vršio je fumigaciju u polju pirinča 19. decembra kada se njegov avion srušio. Civilna odbrana je potvrdila smrt pilota nakon 24 sata potrage i pronalaska uništenog aviona.
Rodrigez je posvetio svoj život fumigaciji, kao i transportu tereta u jednomotornim lakim avionima.Tokom svoje karijere uspeo je da preživi 16 avionskih nesreća, od kojih je u nekima bio ozbiljno povređen, ali to nije umanjilo njegovu želju za letenjem.
Kako navodi list Tijempo, najšokantniji incident desio se usred amazonske džungle, kada je pretrpeo povrede nogu, kukova i lica, a pomoglo mu je nepoznato starosedelačko pleme.
Ova nezaboravna epizoda dogodila se 1986. godine, kada je imao 25 godina i prevozio je robu u avionu „Cesna 180“, dugom osam metara i kapaciteta do četiri osobe. Loše vreme ga je primoralo da iznenada sleti usred amazonske džungle, ali nakon nekoliko sati čekanja da kiša prestane, poleteo je. Motor je izgubio snagu i pao, udarivši u drveće visoko oko 15 metara.
Rodrigez je udario u prozor aviona i zadobio povrede lica, zuba i očnih jagodica. Pored toga, na nekoliko mesta je polomio obe noge i pretrpeo jake udarce u trup, ali je pilotova volja za životom bila veća i uspeo je da ispuzi i udalji se od aviona koji je trebalo da eksplodira.
Ne sluteći ozbiljnost svog stanja, nastavio je da se kreće po zemlji sve dok nije osetio da ga nešto vuče za noge. U početku je mislio da se radi o životinji, ali je kasnije shvatio da se radi o starosedelačkoj zajednici koja pokušava da ga stavi u viseću mrežu kako bi olakšali njegov prenos.
Rodrigez se u intervjuu za kolumbijske medije prisetio da je tu bila jedna starica koja je izgovorila neku vrstu molitve, zatim su mu dva muškarca dala nešto da popije, što mu je umanjilo bolove. Prema njegovoj proceni, reč je o koki. Autohtoni stanovnici stavili su ga u kanu i poslali niz reku.
Nakon što je pronađen, sedam sati rekonstruktivne operacije i godinu i po dana oporavka trebalo mu je da ponovo poleti, uprkos zakletvi da će se odustati od aviona.
Rodrigez je napustio kargo-letove i ušao u oblast fumigacije, gde je prebrodio još 15 nezgoda bez povreda, iako sa ozbiljnom materijalnom štetom. Iskustvo mu je pružilo umeće za sletanje bez povreda.
Ovog decembra Rodrigez je doživeo 17. nesreću, ali ishod je bio fatalan, prenosi Sputnjik Mundo.
Mesec - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2017
Bivši pilot CIA: Na Mesecu živi 250 miliona stanovnika, imam i dokaze za to (video)
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala