- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vašington: Pojedini bezbednosni predlozi Rusije – neprihvatljivi

© REUTERS / Larry DowningZgrada Stejt departmenta u Vašingtonu
Zgrada Stejt departmenta u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
Pratite nas
SAD su spremne da razmatraju predloge Rusije u sferi bezbednosti, ali se neki od njih smatraju neprihvatljivim, izjavila je pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid.
Ona je saopštila da su po pitanju bezbednosnih predloga „SAD spremne da deluju diplomatski preko brojnih kanala, uključujući bilateralnu saradnju, Savet Rusija-NATO i OEBS“.
„Spremni smo da diskutujemo o tim predlozima. Spremni smo da radimo na nekim stvarima i mislimo da će biti korisno da se o njima razgovara u formatima koje sam navela. U tim dokumentima postoje i druge stvari koje su, Rusi to znaju, neprihvatljive za nas“, istakla je Donfrid.
Što se tiče pregovora sa Rusijom u bilateralnom formatu i u okviru OEBS-a, SAD smatraju da bi oni mogli da budu održani u januaru 2022. godine, dodala je Donfrid.
Podsetimo, Rusija je 17. decembra objavila nacrte sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama i NATO-om koji, između ostalog, uključuju odredbe o uzajamnim garancijama bezbednosti u Evropi, o nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u uzajamnom dometu i o odbijanju daljeg širenja NATO-a na istok, uključujući i na račun bivših republika SSSR-a.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
RUSIJA
Putin: Napetost u Evropi krivica Amerike, imamo puno pravo na vojni odgovor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala