- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Udar iz Sarajeva na Mađarsku? Željka Cvijanović nazvala specijalnim ratom pisanje pojedinih medija

© Sputnik / Dejan SimićŽeljka Cvijanović
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
Pratite nas
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović nazvala je danas „opasnim podmetanjem“ navode pojedinih sarajevskih medija o tome da je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom dogovorio održavanje posebne sednice Skupštine Republike Srpske.
Cvijanovićeva je, reagujući na pisanje sarajevskih medija, ocenila da je na snazi „specijalni rat“.
„Ovo opet radi sarajevska kuhinja u sprezi sa svojim prijateljima, koji su u stvari neprijatelji jedine moguće Bosne i Hercegovine. Ko kome šta podmeće i smešta, to više i nije važno, ali je jasno da je na sceni specijalni rat“, rekla je Cvijanovićeva.
Prema njenim rečima, to je ono čemu se uvek pribegne na sarajevskoj političkoj sceni uz uobičajene pretnje pravosuđem, prizivanje stranih ili trupa ili visokih predstavnika, angažovanje domaće i strane međunarodne harange.
„Ne znam da li nekome stvarno deluje realno da je došao bilo koji evropski komesar i dogovarao kad će se održati sednica Narodne skupštine Republike Srpske. Meni nije, zaista, realno ni to da bi bilo ko to i napisao. Ovo je opasno podmetanje i u ovu političku prljavštinu se nastoji uvući svako. Mislim da je usmereno na Mađarsku zbog njihovog realnog, objektivnog i neopterećenog stava o krizi u BiH“, istakla je Cvijanovićeva.
Jer, dodala je, svi moraju horski i papagajski da ponavljaju sarajevsku mantru.
„Inače, sarajevska scena je sa domaćim i stranim akterima postala prestonica histerije, fabrikacije, laži, manipulacije i destrukcije“, navela je Cvijanovićeva, prenela je RTRS.
Prema pisanju sarajevskih medija i navodima nekih političkih stranaka, evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji dogovorio je sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom održavanje posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala