Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbija uspostavila diplomatske odnose sa dve države

© Foto : www.mfa.gov.rsMinistarstvo spoljnih poslova Srbije
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije  - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
Pratite nas
Srbija je uspostavila diplomatske odnose sa Demokratskom Republikom Istočni Timor i Solomonovim Ostrvima, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, zajedničke izjave o uspostavljanju diplomatskih odnosa potpisali su u Njujorku ambasador Srbije pri UN Nemanja Stevanović i predstavnici tih država pri Ujedinjenim nacijama.
Izjavu o diplomatskim odnosima Srbije i Istočnog Timora, u ime vlada dve zemlje, potpisali su stalni predstavnici Srbije i Istočnog Timora pri Ujedinjenim nacijama, Nemanja Stevanović i Karlito Nunez.
U toj izjavi se ističe da su se zemlje rukovodile željom da podstaknu međusobno razumevanje i ojačaju saradnju u političkoj, ekonomskoj, turističkoj, obrazovnoj, sportskoj, kulturnoj, humanitarnoj i drugim oblastima od zajedničkog interesa.
Stevanović i privremeni otpravnik poslova Noel Martin Matea, u ime Vlade Srbije i Vlade Solomonovih Ostrva, potpisali su Zajedničku izjava o uspostavljanju diplomatskih odnosa između dve zemlje, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala