- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu otkrio zlokobne planove Amerike – kakav se haos sprema u Ukrajini

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
Pratite nas
Američke privatne vojne kompanije koje se nalaze u Donjeckoj oblasti pripremaju provokacije sa hemijskim komponentama na istoku Ukrajine, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.
„Cisterne sa neidentifikovanim hemijskim supstancama dopremljene su u gradove Avdejevku i Krasni Liman radi provokacija“, rekao je Šojgu na proširenom zasedanju kolegijuma Ministarstva odbrane na kojem učestvuje predsednik Rusije Vladimir Putin.
Prema podacima Ministarstva odbrane, u Donjeckoj oblasti ima oko 120 pripadnika američkih privatnih vojnih kompanija koji obučavaju ukrajinske specijalne snage.

Uključivanje Ukrajine u vojne aktivnosti ─ pretnja za bezbednost

Šojgu je dodao da težnja NATO-a da uključi Ukrajinu u svoje vojne aktivnosti ugrožava bezbednost.
„Težnja Severnoatlantske alijanse da uključi ukrajinske Oružane snage u svoje vojne aktivnosti predstavlja pretnju po bezbednost. Nastavlja se vojni razvoj teritorije Ukrajine od strane zemalja NATO-a“, rekao je Šojgu.
Ministar je napomenuo da američke isporuke helikoptera, jurišnih bespilotnih letelica i protivtenkovskih raketa otežava situaciju.
Ministar je istakao da NATO tokom vojnih vežbi razrađuje opcije za korišćenje koalicionih grupa protiv Rusije uz učešće Gruzije, Moldavije i Ukrajine.
„Posebnu pažnju NATO posvećuje pitanjima prebacivanja trupa na istočno krilo Alijanse, uključujući i sa kontinentalnog dela Sjedinjenih Američkih Država. Na vežbama se uvežbavaju različite opcije korišćenja koalicionih grupa protiv Rusije u kojima učestvuju vanblokovske države – Gruzija, Moldavija i Ukrajina“, zaključio je Šojgu.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
Podkast
Ljubinka Milinčić: Putin povukao potez posle kog Amerika nema kud — da li je ovo mat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala