- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski centar „Vektor“ objavio fotografije omikrona

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaLaborant u naučnom centru za lekove
Laborant u naučnom centru za lekove  - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
Pratite nas
Ruski centar za virologiju i biotehnologiju „Vektor“ objavio je fotografije soja virusa korona omikron, objavljeno je na sajtu Savezne službe za fitosanitarni nadzor Rusije (Rospotrebnadzor).
„Centar ‘Vektor’ je u laboratorijskim uslovima inficirao ćelijsku kulturu ‘Vero E6’ sojem omikron virusa korona radi proučavanja njegovih morfoloških karakteristika, odnosno oblika, veličine, prisustva struktura na površini itd“, navodi se u saopštenju.
Takođe se dodaje da je u slučaju omikrona neobično to što se virus sakuplja sporo i za razliku od drugih sojeva ne izaziva masovnu smrt ćelija šest dana nakon infekcije.
„Sve u svemu, stanje ćelija kada su inficirane sojem omikron odgovara onome što se može videti drugog ili trećeg dana nakon inficiranja drugim sojevima“, dodaje se u saopštenju.
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je 26. novembra označila soj virusa korona B.1.1.529, koji je otkriven u južnoj Africi, grčkim slovom omikron. Nova varijanta virusa već je identifikovana u oko 80 zemalja.
Soj omikron - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SVET
Naučnici iz Hongkonga objavili prvu fotografiju omikrona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala