- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Na jednoj od pet najpopularnijih planina u Srbiji prodaju „pametne kuće“ - kvadrat preko 2.000 evra

Divčibare - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
Pratite nas
Udaljene 38 kilometara od Valjeva Divčibare godinama privlače kako lokalce, tako i turiste iz Beograda ali i drugih gradova i mesta u Srbiji.
Trenutno sve traženija turistička destinacija nudi posetiocima prijatan odmor i lepu prirodu, dovoljno je urbana da gosti mogu da se snabdevaju i odu negde na piće ili ručak van apartmana ili hotela, a opet, dosta je netaknuta u poređenju sa odmaralištem na Kopaoniku ili Zlatiboru.
Upravo tamo sada „beže“ svi koji su se zasitili gomile bagera usred planine i neprekidne gradnje, prašine, višespratnica, gužve. Najbrži put koji vodi od naše prestonice do Divčibara ima 104 kilometra i vodi preko Ibarske magistrale do Županjca.
Turistička i ugostiteljska ponuda u ovom planinskom odmaralištu je sve raznovrsnija, kako napreduje i domaći turizam, u šta su se posetioci uverili tokom 2020. godine. Naime, tamo se mogu pronaći luksuzni hoteli, privatni smeštaj, ali i kuće na prodaju.
A kada su kuće u pitanju, trenutno je oglašena luksuzno opremljena tzv. pametna kuća od preko 100 kvadrata, po ceni od 260.000 evra. To znači da je cena po kvadratu - oko 2.320 evra, a u pitanju je novogradnja, s centralnim grejanjem i više od pet soba, piše Telegraf biznis.
„U najlepšem delu prelepih Divčibara prodajemo kuću opremljenu uređajima najsavremenije tehnologije, što za rezultat ima pametnu kuću. Većina komandi se šalje putem aplikacije sa mobilnog telefona. Ponuđena nekretnina se nalazi na prelepom ograđenom placu od 500 metara kvadratnih“, piše u oglasu.
Takođe se dodaje da je ova kuća „idealna za porodično druženje ili rentiranje“.
Okolo Valjeva se nalazi i kuća od 150 kvadrata, gde je kvadrat oko 700 evra. U pitanju je starogradnja, ali nekretnina ima podno grejanje i nalazi se na šest ari placa. „Ima svoj bunar sa vodom i svoju kanalizaciju, video nadzor i internet“, navodi se.
Još jedna atraktivna kuća na Divčibarima ima 106 kvadrata i prodaje se za 160.000 evra. Nekretnina ima etažno grejanje, terasu, internet, pet soba, i nalazi se u srcu poznatog planinskog odmarališta.
„Sastoji se iz dve zasebne jedinice okružene mešavinom listopadnog i četinarskog drveća i ima divno uređen vrt. Enterijer i stolarija su od punog drveta, kuća je kompletno opremljena za boravak i prodaje se sa svim stvarima“, piše dalje u oglasu.
Osim Kopaonika, Zlatibora i Maljena (na kojem se nalazi odmaralište Divčibare), još dve naše najposećenije planine su Fruška Gora i Tara. Ali, sve su popularnije i Stara planina i Zlatar.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala