- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Podržavaćemo razvoj BiH na sve moguće načine

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
Pratite nas
Ruska strana danas ne registruje otvorene nerešene probleme u bilateralnim odnosima Rusije i Bosne i Hercegovine, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na početku pregovora sa bosanskom koleginicom Biserom Turković. Kako kaže, Moskva će na sve moguće načine podržavati razvoj BiH.
On je skrenuo pažnju na to da se sastanak sa bosanskom ministarkom odvija uoči 25. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja, koja će biti obeželena 26. decembra.

„Naši saradnici su pripremili odgovarajuće poruke tim povodom i danas ćemo ih razmeniti. Tokom tog istorijski kratkog perioda prošli smo prilično bogat put – od međusobnog diplomatskog priznanja do konstruktivnog i višestranog partnerstva. Mnogo toga je urađeno u bilateralnim odnosima u oblasti trgovine, ekonomije, ulaganja i humanitarnim vezama. I u bilateralnim odnosima nemamo nikakve otvorene nerešene probleme, to je barem naša procena“, naglasio je šef ruske diplomatije.

Lavrov je ukazao da strane dobro sarađuju u međunarodnim organizacijama i konstatovao da je Moskva zainteresovana za dalji razvoj prijateljskih odnosa sa BiH.
„Podržavaćemo na sve načine razvoj vaše zemlje na osnovu Dejtonskih sporazuma. Rusija je jedan od glavnih garanta tog dokumenta“, dodao je diplomata.
Takođe je izrazio nadu da će razgovor o čitavom spektru pitanja na bogatoj agendi tih pregovora biti koristan.
Podsetimo, ranije je Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo da će šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarati u utorak u Sočiju sa šeficom diplomatije Bosne i Hercegovine Biserom Turković. Turkovićeva će boraviti u radnoj poseti Rusiji od 20. do 22. decembra.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
REGION
Ministarka BiH ide u Soči na sastanak sa Lavrovom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala