- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Talačka kriza u Parizu: Napadač pustio jednu od žrtava, drugu i dalje drži u apoteci /video/

© AFP 2023Talačka kriza u 12. pariskom okrugu
Talačka kriza u 12. pariskom okrugu - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
Pratite nas
U dvanaestom pariskom okrugu jedan muškarac sa istorijom psihijatrijskih poremećaja, naoružan mačetama, uzeo je danas dve žene kao taoce, saopšteno je iz pariske policije. U međuvremenu, jednu od njih je pustio.
Iz policijske prefekture je potvrđeno da se ovaj slučaj ne smatra terorističkim napadom, kao i da se otmičar sa dve žene večeras zatvorio u apoteci u ulici Aligr i da je spustio zaštitnu metalnu rešetku.
Otmičar je navodno zahtevao da mu se obezbedi kontakt sa ministrom pravde Francuske Erikom Dipon-Moretijem i zvaničnim policijskim pregovaračima, prenose francuski mediji.
"Ministar je dao do znanja zvaničnim pregovaračima da im stoji na raspolaganju", saopšteno je iz Ministarstva pravde.
Francuski mediji su preneli da otmičar ima 56 godina i da živi u jednoj kući u 11. pariskom okrugu u blizini Bulevara Volter, kao i da drži dve žene zatočene u apoteci nedaleko od trga Bastilja gde je i sedište pariske interventne policijske brigade.
Ovaj čovek sa psihijatrijskom dijagnozom je od ranije poznat policiji, ali se ne smatra opasnim, navode mediji.
"Zabrinuti smo da je prekinuo da uzima svoju redovnu medicinsku terapiju, ali vreme je na našoj strani. On sada razgovara sa pregovaračem, a ako pregovori ne budu uspeli, krenućemo u juriš", rečeno je iz policijskih izvora, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala