- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prvi intervju „nestale“ Kineskinje: „Ovo je uznemirujuće“

© AP Photo / Andy BrownbillŠuai Peng
Šuai Peng - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
Pratite nas
Šuai Peng, kineska teniserka, dala je izjavu za medije nakon dužeg neoglašavanja povodom navoda da je nestala. Početkom novembra teniserka je optužila bivšeg vicepremijera Kine za zlostavljanje, a sada je demantovala svoju tvrdnju, što je uznemirilo teniski svet uključujući i Kris Evert.
Mediji i kolege iz celog sveta molili su Šuai Peng da se oglasi nakon što se sumnjalo da je nestala posle objave da je bivši vicepremijer Kine zlostavljao, ali kada se javila samo je pogrejala sumnje da nešto nije u redu.
Iako su se pojavili snimci teniserke na kojima je ona živa i zdrava i tvrdi da samo želi privatnost u svoja četiri zida svi su sumnjali da se iza njenog nestanka krije nešto što je povezano sa optužbama koje je iznela.
Otkad je u novembru objavila tu informaciju, kineska teniserka nije viđena u javnosti sve do nedelje kada ju je na aerodromu zapazila Ćingćing Čen, novinarka „Global Tajmsa“.
Videvši je, još jedna novinarka je odmah iskoristila priliku da priđe Šuai Peng i upita je celu situaciju koja nije razrešena već skoro dva meseca.
Nesigurnost i govor tela koje je Kineskinja pokazivala tokom razgovora zabrinuli su i Kris Evert, bivšu američku teniserku, koja je kratko poručila – „ Ovo je uznemirujuće“.
Najpre je novinarka objasnila kako su mnogi zabrinuti za njenu bezbednost i pitala je da li je slobodna da se kreće kuda želi
Iako je do tog momenta čula novinarku tražila je da se pitanje ponovi.
„Zašto bi neko motrio na mene, oduvek sam bila slobodna“, rekla je zbunjeno Šuai Peng.
Novinarka je potom objasnila da se takva pretpostavka pojavila zbog njene objave na mreži „Veibo“ kada je optužila bivšeg zvaničnika.
Pažljivo je teniserka slušala, ali ponovo nije razumela novinarku koja je morala da ponovi rečeno.
Kada je upitala da li je ona poslala mejl na adresu predsednika VTA organizacije gde demantuje navode koje je objavila, teniserka je sve dodatno zabrinula odogovorom.
„Najpre hoću da razjasnim veoma važnu stvar. Ja nikada nisam rekla ili napisala da sam zlostavljana. Želim da se to u potpunosti razjasni. Moj post se u potpunosti tiče problema u mom privatnom životu“, rekla je Šuai Peng.
Povodom mejla koji je stigao na adresu VTA, Kineskinja je rekla da ga je sama, svojom voljom napisala i poslala.
Novinarka je za kraj razgovora teniserku upitala da li se u Pekingu viđa sa prijateljima, izlazi iz kuće, ali Šuai Peng rekla je da je odgovorila na dovoljan broj pitanje i time još više dodatno zabrinula sve one koji su se raspitivali za njenu bezbednost.
Poslednje pitanje bilo je ključno kako bi se utvrdilo da je teniserka dobro, ali i dalje će sve ostati pod velikim znakom pitanja jer izbegavanje odgovora kojim je jendodstavno trebalo da objasni kako provodi slobodno vreme, moglo se zaključiti da je Šuai Peng uplašena i da joj ovaj razgovor nije prijao.
VTA je prethodno doneo odluku da suspenduje sve turnire u Kini zbog slučaja teniserke.
Kineska teniserka Šuai Peng - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
SPORT
Pojavio se novi snimak „nestale“ Kineskinje /video/
Šuai Peng - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SPORT
Zabrinuti Francuz poslao poruku nestaloj teniserki: „Čekamo te“
Šuai Peng - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Kini „oduzeti“ teniski turniri – zbog slučaja nestale teniserke!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala