- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Pijani vehabija pucao na policiju u Doboju uzvikujući „Alahu akbar“

CC0 / piksabej / Puška
Puška - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
Pratite nas
Muškarac iz Doboja N. M, u alkoholisanom stanju, uhapšen je u dobojskom naselju Čaire jer je iz puške pucao u policiju, uzvikujući "Alahu akbar" i "Tekbir", rečeno je Srni iz Policijske uprave Doboj.
Iz policije su naveli da je N. M, koji je sklon vehabizmu, uhapšen u petak, 18. decembra, u trenutku dok je naoružan krenuo u grad, prethodno ušavši u dvorište lica čiji su inicijali S.H. i S.H, sa kojima je ušao u verbalni konflikt.
Ova lica su događaj prijavila policiji.
Nakon što je napustio dvorište, N. M. je držeći pušku, zaustavio putnički automobil "fijat" kojim je upravljalo lice iz Maglaja, te puškom udario nekoliko puta u vetrobransko staklo, nanevši vidna oštećenja.
Policija je na lokalnom putu zatekla N. M. koji je, oglušivši se na sva naređenja policijskih službenika i uz povike "Alahu akbar" i "Tekbir", iz puške ispalio više hitaca u vazduh, a potom jedan hitac u pravcu policije.
Policiju je promašio, ali je pogodio betonsku ogradu na kojoj su vidljiva oštećenja.
N. M. je savladan u trenutku kada je počeo da puni pušku.
Prilikom lišavanja slobode na N. M. su fizički nasrnula i lica S.H. i S.H, prilikom čega su mu nanela telesne povrede i čime su sprečila policijske službenike u vršenju službene radnje.
Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama kod N. M. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,78 promila.
On je predat na postupanje Okružnom javnom tužilaštvu Doboj, uz izveštaj za krivična dela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.
Policija je uhapsila i lica S.H. i S.H. zbog krivičnih dela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i telesna povrede, prenela je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala