- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Viša sila“ za kratko zaustavila Jokića od novog velikog dostignuća

© AP Photo / Adam HungerSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, prethodne noći trebalo je da postane tek šesti košarkaš u istoriji franšize iz Kolorada sa 9.000 poena u NBA, međutim, virus korona koji hara u redovima mnogih ekipa, pa tako i Bruklin Netsa koji su bili protivnici Nagetsa, odložila je utakmicu dveju ekipa.
Jokić, kojem je ovo sedma sezona u Americi, u podnevnim časovima u nedelju saznao je njegova ekipa neće odigrati utakmicu u Bruklinu jer domaćin nije u mogućnosti da izvede osam zdravih košarkaša na teren.
Novi soj virusa korona ozbiljno je zahvatio kompletnu ligu, a iako su simptomi asimptomatski ili 'pak jako blagi, NBA se susreo sa scenarijom koji su želeli da izbegnu – odlaganjem utakmica.
U noći između nedelje i ponedeljka čak tri meča nisu odigrana zbog nemogućnosti timova da izvedu osam košarkaša na teren, a među njima je i Atlanta Hoks – ekipa našeg Bogdana Bogdanovića koji se zbog povrede, a ne korone, nalazi van terena.

Utakmice koje su otkazane prethodne noći:

Filadelfija Nju Orleans
Atlanta Klivlend
Bruklin Denver
Jokić je baš u Bruklinu, tačnije Njujorku, trebalo da se pridruži velikanima Denver Nagetsa – Džošu Inglišu, Karmelu Entoniju, Denu Iselu i Dejvidu Tompsonu – kao košarkaš sa devet hiljada poena u dresu ekipe iz Kolorada.
Srpskom košarkašu potrebno je samo devet poena da dođe do ove sjajne brojke, a s obzirom da beleži 26 poena u proseku, to bi verovatno učinio u dvorani Netsa.

Najbolji strelci u istoriji Denver Nagetsa:

1.
Aleks Ingliš (11 sezona) – 21.465 poena (25,9 u proseku);
2.
Den Isel (10 sezona) – 16.589 (20,7);
3.
Karmelo Entoni (osam sezona) – 13.970 (24,8);
4.
Dejvid Tompson (sedam sezona) – 11.992 (24,1);
5.
Ralf Simpson (sedam sezona) – 10.130 (19,5);
6.
Nikola Jokić (šest i po sezona) – 8.991 (18,8).
Ako nastavi u ovakvom ritmu, beležeći 25-26 poena svake noći, postoji velika verovatnoća da Jokić već ove sezone dođe do 10.000 poena za samo sedam godina u NBA.
Srpski košarkaš od druge takmičarske godine igra u ritmu najvećih zvezda, a u poslednje dve sezone još više je podigao nivo i trenutno spada među četiri najbolja košarkaša sveta.
Kada je reč o skokovima, Jokić će uskoro nadmašiti legendarnog Dikembe Mutomboa koji se nalazi na trećem mestu večne liste Denvera sa 4.811 uhvaćenih lopti – 51 više od centra iz Sombora.
Srpski košarkaš uskoro će biti u top 3 gotovo svih statističkih kategorija franšize iz Kolorada, pa mu je tako potrebno još 103 asistencije da dostigne Andre Milera na trećem mestu najboljih asistenata Nagetsa. Impresivno za centra.
Denver naredni meč igra u noći između srede i četvrtka protiv Oklahoma Siti Tandera.
„O ovome je pričao Jokić“: Amerika nikada neće imati ono što ima Beograd /video/
Noć za istoriju i nešto što niko nikada nije ostvario – Somborac gospodari Amerikom /video/
Jokić razbio Atlantu, pa odmarao gledajući Denverovo „novo oružje“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala