- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Izrael usred petog talasa, na „crvenoj“ listi SAD i još devet zemalja

© Tanjug / AR/Sebastian ScheinerIzraelske „narukvice slobode“
Izraelske „narukvice slobode“ - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
Pratite nas
Izrael je usred petog talasa epidemije virusa korona zbog omikron varijante, izjavio je u nedelju premijer te zemlje Naftali Benet, apelujući na građane da se vakcinišu u što većem broju.
Benet je u televizijskom obraćanju pozvao i na preduzimanje mera kao što je rad od kuće.
On je izneo očekivanje da će broj zaraženih početi da raste za nekoliko nedelja, prenosi Rojters.
Dodao je da je Izrael „kupio malo vremena“ tako što je ograničio ulazak u zemlju kada je omikron varijanta prvi put otkrivena prošlog meseca, ali i da to vreme sada ističe.
Izrael je dodao Sjedinjene Države i još devet drugih država na svoju listu zemalja u koje je putovanje zabranjeno, navodeći kao razlog zabrinutost zbog širenja omikron soja korona virusa.
Prema najnovijoj odluci, koja stupa na snagu sutra u 22 sata po lokalnom vremenu, Izraelcima će biti potrebna posebna dozvola za let u SAD, koje su sada jedna od oko 50 zemalja u koje Izraelci ne mogu da putuju, prenosi agencija Rojters.
Izraelski premijer Naftali Benet je u televizijskom obraćanju poručio da je Izrael kupio izvesno vreme brzim prelaskom na ograničenja putovanja kada je omikron prvi put otkriven prošlog meseca, ali da ono sada ponestaje.
Benet je predvideo i porast zaražavanja u roku od nekoliko nedelja.
Na "crvenu listu" zemalja u koje je zabranjeno putovanje stavljene su SAD, Italija, Belgija, Nemačka, Mađarska, Maroko, Portugalija, Kanada, Švajcarska i Turska.
Izrael je zabeležio 134 potvrđena slučaja omikrona i još 307 sumnjivih slučajeva, saopštilo je izraelsko Ministarstvo zdravlja.
U sklopu svog prvog odgovora na omikron, koji je prvi put otkriven u južnoj Africi i Hongkongu, Izrael je 25. novembra zabranio ulazak strancima i uveo karantin od tri do 14 dana za Izraelce koji se vraćaju iz inostranstva.
Atmosfera na ulicama Beča prvog dana stupanja na snagu zaključavanja Austrije - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SVET
Omikron se širi Evropom: Prisustvo novog soja korone potvrđeno i u Austriji, Švajcarskoj i Portugalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala