- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kiseljov: Rusija će primeniti silu, ako zapad pređe "crvene linije"

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaGeneralni direktor Sputnjika Dmitrij Kiseljov
Generalni direktor Sputnjika Dmitrij Kiseljov - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
Pratite nas
Generalni direktor MIA "Rusija sevodnja" Dmitrij Kiseljov upozorio je zapadne države da se može opet desiti Karipska kriza, ovog puta u Ukrajini.

"Ako Ukrajina uđe u NATO ili vojske NATO-a uđe na teritoriju Ukrajine stavićemo pištolj na slepoočnicu SAD. Imamo vojno-tehničke mogućnosti, Rusija ima najbolje oružje na svetu, hiperzvučno… Ono (raketa) ima isto vreme doleta koje će imati američko ili britansko oružje sa teritorije Ukrajine do Moskve, do teritorije Rusije. To će biti situacija iz Karipske krize", izjavio je Kiseljov u intervjuu televiziji Bi-Bi-Si.

Direktor vodeće ruske medijske agencije, pozvao je zapadne države da ne stvaraju pretnje Rusiji, pošto u suprotnom one mogu biti pretvorene u radioaktivni pepeo.
"Države ili imaju ili nemaju sreće što se nalaze pored Rusije, ali takva je istorijska realnost. Ne mogu nigde otići…Ipak, dobro bi bilo da harmonizujemo interese i ne stavljamo Rusiju u položaj, kada je vreme doleta do nje četiri minuta", naglasio je on.
Po njegovim rečima, takva situacija se može desiti zbog zapada, Moskva to ne želi. Kiseljov je dodao da je Rusija spremna da upotrebi silu, ako zapad pređe "crvene linije".
"Jer je to za Rusiju pitanje života i smrti", zaključio je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala