- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Čudo od deteta“ odbija vakcinu i – Australijan open!

© Foto : Skrinšot / Jutjub / scaconisOlivija Gadeki
Olivija Gadeki - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
Pratite nas
Talentovana teniserka iz Australije Olivija Gadecki (19) odbija da se vakciniše zbog čega će propustiti prvi Grend slem u sezoni Australijan open, što je izazvalo šok među čelnicima tamošnjeg teniskog saveza.
Nacionalna teniska federacija Australije bezuspešno je u više navrata pokušavala da utiče i da ubedi Oliviju Gadecki da promeni stav o obaveznoj vakcinaciji zbog učešća na AO.
Vlasti u državi Viktorija gde će biti održan prvi Grend slem imaju izričit uslov da svi teniseri moraju da budu vakcinisani, a jedan od onih koji se još nije izjasnio je svetski broj 1 Novak Đoković, dok se bivši šampion Pjer-Igo Erber povukao jer ne želi da se vakciniše.
Identična situacija je i sa mladom zvezdom Olivijom Gadecki, koja predstavlja pravu tinejdžersku senzaciju i nedavno je debitovala za Australiju na Fed kupu.
Ipak, na Australijan openu neće zauzeti svoje mesto, gde bi joj samo pojavljivanje u prvoj rundi donelo zagarantovanih 100.000 dolara.Novac je ne zanima, ostaće dosledna svojim stavovima.
Koliki talenat i potencijal poseduje 19-godišnja Gadecki, najbolje potvrđuje činjenica da je godinu startovala kao nerangirana i skočila je čak na 237. mesto na VTA listi u sezoni u kojoj je ostvarila čak 50 pobeda. Osvojila je dve titule i igrača četiri finala na manjim turnirima.
Sve više tenisera podiže glas i odustaje od učešća na Australijan openu koji je zakazan za 17. januar i traje do 30. januara, pa ostaje da se vidi da li će organizatori prvog Grend slema biti primorani da nešto promene.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2021
SPORT
Prate svaki Novakov korak /foto, video/
Aslan Karacev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
SPORT
„Rusko tajno oružje“ je očaralo svet – i zvanično! /foto, video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
SPORT
Legendarni Litvanac o Đokoviću: „Odveli su me na Vimbldon, rekli su da igra jedan dečko...“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala