- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Apsurd u srpskom komšiluku: Gradonačelnik najavljuje nove projekte - iz zatvora

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaZatvor
Zatvor  - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
Pratite nas
Kutina u Hrvatskoj će na proleće dobiti novi most, dugačak 43 metra koji će ići preko Kutiničkog potoka.
Ovaj projekat se gromoglasno najavljuje i reklamira od strane gradonačelnika Kutine Zlatka Babića, čije je kancelarija izdala i zvanično saopštenje.
I sve bi bilo u redu, da nije jedne činjenice - gradonačelnik Babić je u Istražnom zatvoru.
Gradonačelnika Babića je 15. decembra ujutro „pokupio“ hrvatski Uskok i priveo zajedno sa još trojicom lokalnih političara iz Kutine kako bi utvrdili šta znaju o optužbama da su podmićivali pojedine gradske odbornike.

Optužbe za političku korupciju

Kako sumnja Uskok, gradonačelnik Babić i njegovi partneri su povišicama i poslovima za članove porodice kupili podršku jednog nezavisnog i jednog opozicionog odbornika.
Time su osigurali glasove za kutinski budžet za 2020. godinu, tvrdi Uskok, koji optužuje i gradonačelnika da je 2019. i 2020. godine zapošljavao druge ljude s kojima je bio privatno ili poslovno povezan, prenosi B92.
Priča o navodnoj zaveri Zlatka Babića otkrivena je zahvaljujući bivšoj direktorki preduzeća „Eko Moslavina“ Adrijani Cvrtili.
U javnost je pre nekoliko meseci izašla sa optužbama da je zaposlenje u firmi u kojoj je radila iskorišćeno za kupovinu podrške HDZ-ovom gradonačelniku. Babić je potom odbacio navode o političkim kadrovima, rekavši da su napadi na njega izmišljeni.
Međutim, u septembru je najavio da napušta HDZ jer, kako je objasnio, nije želeo da se stranka kojoj je pristupio 1989. godine „povlači kroz blato“, piše Telegram. hr.
Ono što je čudno jeste činjenica da se, iako je pre pet dana uhapšen, osumnjičen za korupciju, saslušan u Uskoku i odlukom sudije stavljen u istražni zatvor, iz teksta saopštenja vidi da planira i najavljuje most. Ali, iz zatvora.
Kako je primetio novinar Domagoj Novokmet, način na koji je situacija prikazana odaje utisak da je vest o mostu došla iz paralelne stvarnosti, u kojoj gradonačelnik Kutine nije u zatvoru.
Tako izjavu, koju je Babić verovatno dao pre izvesnog vremena, mediji prenose kao najveću aktuelnost, kao da je mudrost o izgradnji mosta osmislio gradonačelnik u svojoj ćeliji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala