- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Da je igrao Paunić, mi ne bismo pobedili“ – Lukić iskreno o „NBA“ utakmici u Rusiji /video/

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaSrpski košarkaš Ivan Paunić iz perioda kada je nosio dres Fuenlabrade
Srpski košarkaš Ivan Paunić iz perioda kada je nosio dres Fuenlabrade - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
Pratite nas
Ivan Paunić, 34-godišnji košarkaš Lokomotive Kubanj, ove sezone ne igra mnogo za rusku ekipu, što je velika greška sudeći po komentaru Zorana Lukića, trenera Nižnjeg i selektora Rusije, čija je ekipa slavila za vikend protiv Lokomotive u jednoj od najefikasnijih utakmica u sezoni – 102:98.
Paunić, bivši reprezentativac Srbije, poznat je kao jedan od najboljih defanzivaca Evrope, a u Španiji je izrastao i u sjajnog trojkaša, čime je dodatno unapredio ofanzivni repertoar.
U poslednjih nekoliko godina povrede su ga omele da igra na visokom nivou, ali ovu sezonu je dočekao spreman, otud i ugovor od Lokomotive, ali za sada stvari ne idu najbolje.
Zbog pravila o broju stranaca ne igra mnogo u VTB ligi, nije bio na parketu protiv Nižnjeg, a i te kako bi pomogao da jeste, pošto je Lokomotiva primila čak 102 poena (102:98).
Lukić, koji je trenirao Paunića u sezoni 2010/11, zna kvalitete srpskog košarkaša i posle utakmice izjavio je da njegova ekipa verovatno ne bi pobedila Lokomotivu da je Srbin bio na terenu.
„Ivan je jako dobar i iskusan igrač, fenomenalan odbrambeni igrač i da je na večerašnjoj utakmici igrao, moja ekipa sigurno ne bi pobedila, zašto on igra malo i zašto nije igrao protiv nas u to ne želim da ulazim to je odluka trenera kluba, ali svakako sam siguran da je on igrao mi ne bismo slavili večeras“, rekao je Lukić.
„Želim im puno sreće na sledećoj utakmici Evrokupa protiv Partizana“, dodao je.
Paunić je ostavio veliki trag igrajući u Rusiji, baš pod palicom Zorana Lukića kada je sjajnim partijama izborio i mesto na ruskom Ol-star meču.
Paunić je čuo reči Lukića i zahvalio mu se putem Instagrama.
„Hvala selektoru Rusije za veliko poštovanje koje je pokazao na konferenciji posle utakmice. Vi me poznajte dobro i znate šta mogu da ponudim na terenu. Želim vam sve najbolje treneru“, napisao je Paunić.
Inače, Lokomotiva je u petak ostala bez trenera Jevgenija Pašutina i trenutno tu ulogu vrši srpski stručnjak Branko Maksimović.
Ekipa iz Kubanja generalno se muči defanzivno ove godine, primaju veliki broj poena i Paunić je neko ko bi mogao da im pomogne, ne samo u toj fazi, već sveukupno.
Prvu šansu bi mogao da ima u sredu kada Lokomotiva dočekuje Partizan u derbiju osmog kola Evrokupa.
„O ovome je pričao Jokić“: Amerika nikada neće imati ono što ima Beograd /video/
„Stotka“ Zvezde protiv Borca – Lazić ispisao istoriju kluba
Istorijska partija „Zemunca“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala