- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorijska partija „Zemunca“ /video/

© Foto : ABA 2 liga / Dragana StjepanovićSrpski košarkaš Strahinja Gavrilović
Srpski košarkaš Strahinja Gavrilović - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
Pratite nas
Strahinja Gavrilović, košarkaš Mladosti iz Zemuna, odigrao je istorijsku utakmicu protiv Rogaške u sedmom kolu ABA 2 lige, odigranoj u „balonu“ u Sarajevu.
Gavrilović, bivši košarkaš Partizana, briljirao je protiv slovenačke ekipe i ispisao je istoriju regionalne košarke sa 66 indeksnih poena.
Ovaj dvadesetosmogodišnjak utakmicu je završio sa neverovatnih 45 poena, 14 skokova i četiri asistencije, dok je čak jedanaest puta fauliran.
Gavrilović je bio nezaustavljiv u reketu Rogaške, iz igre je šutirao skoro pa perfektno (15/19), dok je i sa linije za slobodna bacanja bio jako precizan (12/14).
Da sve bude još važnije, Zemunci su upisali treću pobedu zaredom u drugom po rangu regionalnom košarkaškom takmičenju i nalaze se pri vrhu tabele.
Gavrilović, koji je dres Partizana nosio u sezoni 2017/18, briljira ove godine u dresu Mladosti, te u ABA prosečno beleži 21,7 poena i 7,4 skokova.
Dvadesetosmogodišnjak je i jedan od najboljih igrača Košarkaške lige Srbije u kojoj ima prosek od 18,2 poena i 9,4 skokova, za 27 minuta na terenu.
Impresivne brojke krilnog košarkaša.
Srbi aktuelni u NBA ligi i bez Jokića /video/
„Čovek-zver“ napustio Moskvu: „Spasibo!“ /video/
„Jedan od najlepših trenutaka u istoriji“: Barani očarani Obradovićem uprkos porazu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala