- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pojavio se novi snimak „nestale“ Kineskinje /video/

© REUTERS / Damir SagoljKineska teniserka Šuai Peng
Kineska teniserka Šuai Peng - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
Pratite nas
Na društvenim mrežama isplivao je novi snimak kineske teniserke Šuai Peng, koja je navodno nestala nakon optužbi za seksualno zlostavljanje u Kini, pa se pojavila.
Saga oko Šuai Peng i dalje traje, a sada je još jedna novinarka jednog kineskog državnog medija objavila snimak na kojem se može videti dvostruka Grend slem šampionka – živa i zdrava.
Snimak Peng, legendarnog košarkaša Jaoa Minga i olimpijske šampionke u jedrenju Sju Lije je objavila novinarka „Global Tajmsa“ Ćingćing Čen, što je drugi put da iz kineskih medija stižu dokazi o stanju Peng.
Peng je nestala nakon što je na društvenim mrežama optužila bivšeg vicepremijera Kine Džanga Gaolija za seksualno zlostavljanje, nakon čega su se u slučaj uključili ATP, VTA, Novak Đoković i mnogi drugi.
Kina je pretrpela i politički pritisak od Velike Britanije i SAD, ali se u jednom trenutku Peng pojavila na snimcima i slikama, dok je, kako je navedeno iz Međunarodnog olimpijskog komiteta, sa njom obavljen i video razgovor.
Ipak, na snazi je trenutno bojkot od strane VTA i ITF-a, koji su poručili da se tokom 2022. u Kini neće održavati turniri dok se lično ne uvere da je Peng slobodna žena, da je niko ne ucenjuje i da joj niko ne preti.
Poznati francuski teniser Nikola Mau ju je pozvao da dodeli trofej na turniru u Anžeu, a u međuvremenu se oglasila i organizacija PTPA koju je osnovao Novak Đoković.
Kineska teniserka Šuai Peng - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
SPORT
Kina odgovorila na optužbe: Prestati sa politizacijom
Švajcarski teniser Rodžer Federer  - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Federer šokirao izjavom: „Da li je on to celu priču prebacio na sebe?!“
Rafael Nadal i Rodžer Federer u zagljaju - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SPORT
Nadal odbio da otkrije Federerovu tajnu – i ne zna da li će na Australijan open!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala