- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mari o Đokoviću: Ne bi me iznenadilo da sutra odustane od Australijan opena

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Endi Mari
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
Pratite nas
Britanski teniser Endi Mari govorio je o vakcinama, Australijan openu i Novaku Đokoviću, osvrnuvši se na mogućnost da se devetostruki šampion Ozi opena naredne godine ne pojavi na turniru.
Mari je pripremu za novu sezonu započeo egzibicionim turnirom u Abu Dabiju, gde je u finalu poražen od Andreja Rubljova.
U intervjuu nakon turnira za „Eurosport“ otkrio je da planira da uzme buster vakcinu protiv virusa korona pred početak turnira u Australiji, koja mu je naredna destinacija.
Vakcinacija će biti obavezan uslov kako biste učestvovali na Australijan openu i ostalim turnirima na tom tlu ove godine, zbog čega učešće Novaka Đokovića na istim i dalje nije u potpunosti potvrđeno.
Novak je u nekoliko navrata u prethodne dve godine odbio da otkrije to da li je vakcinisan ili nije, te bio jasan u stavu da ne misli da bi teniseri i teniserke trebalo da budu uslovljeni vakcinacijom.

„Već smo blizu turnira i ne znam šta se tačno dešava, tako da možemo i da pretpostavimo da nije baš bio voljan da to uradi. S obzirom na to, da sutra čujem da ne ide (na Australijan open), da li bih se iznenadio? Ne, ne mislim da bih“, izjavio je Mari.

Tridesetčetvorogodišnji Škot ističe da su vakcine bezbedne i da bi informacija da je Đoković nevakcinisan zbog toga za njega bila iznenađujuća.
„Bio bih iznenađen (kada bih saznao da nije vakcinisan) jer mislim da je vakcina bezbedna. Znam da neki ljudi pričaju da nije efikasna jer sad moraju da dobiju još vakcina zbog novih sojeva i svega, ali mislim da je tako sa mnogim bolestima“, priča trostruki Grend slem šampion i dodaje:
„Kao kod gripa na primer, svake godine nam nude vakcine protiv gripa, koje su malo promenjene, kako bismo smanjili rizik. Verujem da su bezbedne i efikasne, tako da da – iznenadilo bi me iz tog razloga ne ode (u Australiju)“.
Podsetimo, Novak i Endi su odigrali čak 36 međusobnih duela (25-11 za Srbina), od čega pet u Australiji. Đoković je Britanca pobedio svih pet puta, od čega jednom u polufinalu i četiri puta u finalu.
Sramna izjava čoveka protiv kojeg se bori Đoković
Legenda ponovo brani Đokovića od laži australijskih medija: „Nije istina...“ /video/
Federer, Nadal ili Đoković? Zverev: Pogledajte činjenice!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala