- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kako spasiti telefon koji je upao u sneg?

© Flickr / Japanexperterna.seMobilni telefon
Mobilni telefon - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
Pratite nas
Na koji način „reanimirati“ mobilni telefon kada upadne u sneg otkriva za Sputnjik analitičar agencije „Mobile Research Group“ Eldar Murtazin.
Kada telefon upadne su sneg pokupiće vlagu, ali će se i oštetiti od sredstava koja se posipaju na ulice kako bi se sneg i led topili, smatra analitičar.
„U slučaju da u telefon uđe voda ona mu neće mnogo naštetiti, ali voda sa raznim reagensima i solju može izazvati koroziju koja se obično pojavljuje posle dva-tri meseca, tako da je potrebno odmah očistiti telefon“, rekao je on.
Ekspert je posavetovao šta je potrebno uraditi kada mobilni telefon upadne u sneg.
„Ako vam je telefon upao u istopljeni sneg sa reagensima, potrebno je da se sa njega ukloni sneg i obriše salvetom. U slučaju da je sneg upao i u konektore, onda se i oni moraju detaljno obrisati. Ne sme se odmah telefon uključivati u struju, jer može da korodira“, upozorio je Murtazin.
Telefon je potrebno odmah isključiti. Nije preporučljivo da se suši fenom, ali se na drugi i veoma lak način može ukloniti vlaga iz telefona.

„Ostavite telefon u teglu sa pirinčem na pet-šest sati. Telefon će se osušiti, jer pirinač apsorbuje vlagu“, posavetovao je analitičar.

On smatra da su najbolja zaštita od udarca i pada zaštitno staklo i maska.
„Prilikom pada često dolazi i do velikih oštećenja telefona. Maska će pružiti dodatnu zaštitu telefonu prilikom pada, dok će zaštitna stakla apsorbovati udarac“, zaključio je analitičar.
Spavanje - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Koliko je štetno spavanje pored telefona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala