- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kako fotografi vide parove na venčanju i šta znači njihovo ponašanje pred kamerama

CC0 / / Venčanje
Venčanje - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
Pratite nas
Tokom fotografisanja venčanja ili veridbi, fotografi posebnu pažnju posvećuju govoru tela partnera i kako se gledaju, jer je sve to važno za hvatanje pravog trenutka kamerom.
Govor tela često otkriva više od bilo kojih reči. A to je naročito izraženo u ponašanju ljubavnih parova.
Dva fotografa, Arijela Čepmen i Erika Viting, kažu da na osnovu ponašanja parova mogu da zaključe da li će ostati zajedno ili ne.

Šta znači ako se parovi zajedno smeju?

I Arijela i Erika smatraju da je smeh ključ svake uspešne veze. Takođe, kada zajedno mogu da prevaziđu neprijatnost što, recimo, stoje pred objektivom nekoga koga ne poznaju, i znaju da se fokusiraju na zajedničku zabavu – i to je pokazatelj njihove dobre budućnosti.
Kada se parovi mnogo smeju tokom snimanja, to pokazuje koliko uživaju jedno u drugom. Smeh je izuzetno važan za dobru vezu, šaliti se međusobno je ono što život čini zabavnim.
„Jer, život ne bi trebalo doživljavati previše ozbiljno. Kada slikam parove i oni se smeju, mogu da naslutim da će njihova veza trajati“, kaže Arijela.

Koliko je važan kontakt očima

„Dobar pokazatelj uspešne veze je mnogo kontakata očima, kao i suptilni fizički dodiri, poput držanja za ruke, čak i kada ne gledaju jedno u drugo ili dok se druže s drugim gostima i porodicom. Po meni je to najveći pokazatelj da li će brak trajati“, rekla je Erika.
S druge strane, njih dve nailaze i na parove koji se tokom snimanja svađaju ili ponižavaju jedno drugo. U takvim slučajevima nema mnogo dileme – njihova veza verovatno neće dobro završiti niti će živeti srećno dok su zajedno.
Pravi partneri trebali bi da teže tome da povećavaju samopouzdanja voljene osobe, a ne da ga srozavaju.

Loši znakovi

Erika navodi da postoji još jedan loš znak – kada je jedan od partnera potpuno nezainteresovan za fotografije venčanja niti ima želju da učestvuje u tome.
Ona dodaje da često viđa parove koji se zbog toga svađaju pred kamerom ili postaju sarkastični, a to nikako nije pokazatelj srećne veze koja će trajati ceo život.
Njih dve napominju i da sama svadbena zabava i članovi porodice mogu da otkriju koliko će taj brak biti uspešan.
„Sukobi, napetost ili svađe na samoj zabavi ili sa članovima familije pokazuju znakove stresa u vezi ili su pokazatelji da će kasnije u vezi biti neprijatne napetosti“, kaže Arijela i dodaje da, s druge strane, komplimenti koje partneri izgovaraju jedno drugom tokom snimanja, predstavljaju dobar znak za srećnu vezu, preneo je DDL.

Podižite partnerovo samopouzdanje

„Najbolji savet koji mogu da im dam je da podižu samopouzdanje partnera, a ne da ga spuštaju. Na primer, ako tokom fotografisanja partnerka kaže da se oseća natečeno ili da se ne oseća lepom, partner treba da ih ohrabri rečima: „Lepa si“, ili nešto slično, što će ojačati njeno samopouzdanje.“
„Mislim da su parovi koji se međusobno izgrađuju i međusobno podižu samopouzdanje, dobar potencijal za srećnu vezu“, tvrdi Arijela Čepmen.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala