- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Iran povukao ambasadora iz Jemena zbog kovida 19

© AFP 2023 / MOHAMMED HUWAISZgrada parlamenta u Jemenu
Zgrada parlamenta u Jemenu - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
Pratite nas
Iran je saopštio da povlači svog ambasadora u Jemenu zbog lečenja, pošto je zaražen virusom korona.
Ministarstvo spoljnih poslova je na svom sajtu objavilo da je ambasadoru Hasanu Irlu potrebna hitna medicinska pomoć nakon što je oboleo od kovida 19 pre nekoliko dana i da je na putu za Iran, prenosi AP.
Saopštenje je usledilo nakon što je Volstrit džurnal objavio u petak da je Irlo uklonjen zbog sukoba sa pobunjenicima Hutima, koje podržava Iran i pod čijom kontrolom je Sana, glavni grad Jemena.
U izveštaju američki list citira anonimne zvaničnike sa Bliskog istoka i Zapada koji su saopštili da Irlu nije pokazivao simptome kovida 19.
"Da bi Irlu bio prebačen na lečenje u našu zemlju, Ministarstvo spoljnih poslova je obavilo konsultacije sa nekim zemljama regiona kako bi se pripremilo za njegovo prebacivanje, koje je trenutno u toku", saopštio je portparol iranskog Said Katibzadeh, prenosi Rojters.
Portparol Huta Mohamed Abdulsalam je na Tviteru potvrdio da je iransko-saudijskim sporazumom, postignutim kroz kontakte sa Irakom, iranski ambasador u Sani prebačen u irački avion zbog svog zdravstvenog stanja, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala