- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Huligani zasuli bakljama Tadićev autobus – policija reagovala vodenim topovima /video/

© AFP 2023 / VLADIMIR SIMICEKFudbal – huligani pre utakmice
Fudbal – huligani pre utakmice - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
Pratite nas
Nemile scene viđene su pre početka holandskog derbija između Fejnorda i Ajaksa, pošto su navijači kluba iz Roterdama zasuli bakljama autobus u kom se nalazio kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić.
Na stadionu u Roterdamu zbog virusa korona nisu dozvoljeni navijači na tribinama, međutim, to domaće pristalice nije sprečilo da „toplo“ dočekaju autobus sa gostujućim fudbalerima.
Autobus sa fudbalerima i stručnim štabom Ajaksa morao je da prođe kroz špalir protivničkih navijača koji su ih tom prilikom gađali bakljama, kamenjem, kovanicama...
Usledio je haos ispred stadiona, žandarmerija reagovala svim silama i navijači su počeli da beže zbog „protivnapada“ organa reda.
Žandarmerija je morala da koristi i vodene topove kako bi sprečili veće incidente.
„Policija je rasterala grupu huligana koji su se okupili uoči važne fudbalske utakmice između velikih rivala Fejnorda i Ajaksa. Policija je koristila i vodeni top, angažovana je i policija na konjima. Kada je Ajaksov autobus stigao na stadion, napadnut je dimnim bombama, petardama i bakljama, grupa od 100 do 150 ljudi je takođe gađala policiju bakljama i flašama“, navode mediji u Holandiji.
Pogledajte i kako je ova nemila situacije izgledala iz autobusa fudbalera Ajaksa.
Utakmica između dva velika rivala završena je pobedom ekipe iz Amsterdama za koju je Dušan Tadić postigao gol sa bele tačke.
Čudo iz Srbije – Vlahović izjednačio Ronaldov rekord! /video/
Nema kraja problemima u Engleskoj – korona „pokosila“ premijerligaše
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala