- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki mediji: Bajden dao četiri nedelje da se spreči invazija na Ukrajinu

© REUTERS / Jim BourgBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden dao je svojoj administraciji rok od četiri nedelje da spreče invaziju na Ukrajinu, koju navodno Rusija planira, javlja Si-En-En, pozivajući se na neimenovane zvaničnike.
Prema rečima izvora televizije, sankcije na kojima radi Vašington za slučaj potencijalnog rata su „sveobuhvatne i hitne“ i mogu naneti značajnu štetu ruskoj ekonomiji i njenom finansijskom sistemu u celini.
Neki sagovornici Si-En-Ena su saopštili da sadašnja administracija ipak pravi greške, dok Moskva ne uzima za ozbiljno pretnje SAD. Među kritičarima su general Ben Hodžes, raniji komandant američkih snaga u Evropi (LANDCOM), koji je kritikovao izjavu Bajdena da Vašington ne namerava da pošalje svoje snage u Ukrajinu.
„Slažem se da sada nije vreme za vojne akcije SAD. Međutim, zašto to javno govoriti? To izgleda kao ustupak, nakon čega Kremlj samo povećava svoje zahteve“, rekao je on.
Poslednjih nekoliko nedelja u ukrajinskim i zapadnim medijima pojavljuju se vesti da se ruska vojska sprema za invaziju na Ukrajinu. Između ostalog, agencija Blumberg, pozivajući se na neimenovane izvore, saopštila je da američke obaveštajne službe smatraju da Rusija ima takve planove za početak 2022. godine. Moskva je sve ove navode kategorično negirala.
Logo platnog sistema SVIFT - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
EKONOMIJA
Britanski mediji: Isključenje iz SVIFT-a ne bi slomilo Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala